DATA SCIENTIST

Gent | Data Scientist IT | brug IT – Business | Volvo Group | Python & SQL | 1092706
Jouw nieuwe functie
Als Data Engineer binnen Volvo Group maak je deel uit van de afdeling TDS Monitoring, die via realtime monitoringservice een hogere uptime levert aan Volvo Trucks-klanten. Het dienstenaanbod is verder gebaseerd op de nieuwste digitale, draadloze communicatietechnologieën. Hiernaast heb je de volledige verantwoordelijkheid voor alle stappen van een analyseopdracht, van data & businessexploratie, datastructurering, modellering, probleemoplossing & advies en aanbeveling.
Je vindt het ook leuk om andere teamleden te coachen en te ontwikkelen om een hoger kennisniveau in data science te bereiken

Vanuit je expertrol ben je de brug tussen verschillende afdelingen om nieuwe databronnen veilig te stellen en de samenwerking met je stakeholders uit te breiden. Daarnaast onderhoud je en optimaliseer je huidige algoritmen en datamodellen en zoek je actief naar nieuwe oplossingen om big data te benaderen in relatie tot foutcodepatronen en preventieve componentstoringen.
Je werkt en experimenteert met state-of-the-art dataverwerkings- en machine learning-technologieën en werkt samen met andere wetenschappers en ingenieurs binnen de Volvo Group om creatieve oplossingen te ontwerpen en te bouwen voor uitdagende dataproblemen.

Jouw profiel
Je hebt een M.Sc. diploma in wiskunde, informatica of statistiek en minimaal 5 jaar ervaring in het werken met advanced analytics, bij voorkeur in de automotive sector. Verder je de volgende tools en taal: R, Python, SPSS, SQL, Jupyter, PowerBI, Git/GitHub. Je hebt een grote interesse in automotive technologieën en connected services en beschikt over goede samenwerkings-, communicatie- en facilitaire vaardigheden. Ervaring als teamleider of drijvende kracht in data-analyseprojecten is zeker een troef. Hiernaast voel je je op je gemak om je netwerk binnen de organisatie uit te breiden. Je bent een enthousiaste teamspeler met een can-do, start-up mentaliteit en hebt een natuurlijk gevoel voor continu leren en persoonlijke betrokkenheid. Als data scientist bezit je de drive om bij te dragen aan de ontwikkeling van een state-of-the-art product in het VT-portfolio.


De arbeidsvoorwaarden

In ruil voor jouw inzet als Data Scientist, kan je rekenen op een marktconform loonpakket samengesteld op basis van jouw kennis en ervaring. Naast het brutoloon worden extralegale voordelen voorzien waaronder maaltijdcheques, ziektekosten- en groepsverzekering, mogelijkheid tot auto- en fietslease, en nog veel meer. Bovendien wordt er rekening gehouden met work-life balance, zo is er een flexibel urensysteem & is het mogelijk om enkele dagen per week van thuis uit te werken. Verder zijn er heel regelmatig trainingen en opleidingen om jezelf continu te ontwikkelen.


Over de organisatie

Je vervoegt een ervaren IT-team, die verantwoordelijk is voor de IT ondersteuning van Volvo. Als Data Engineer kom je terecht in een uitdagende omgeving waar ingezet wordt op nieuwe technologieën en innovatie. Je krijgt de kans om te groeien in jouw rol dankzij heel wat opleidingsmogelijkheden.

Solliciteer meteen voor deze vacature
Interesse in deze job als Data Scientist? Contacteer Anne-Sophie Van Cleemput (09 210 52 75), of solliciteer via de HAYS-website. #1092706
Klik hier om het privacybeleid van Hays te lezen, welke gedetailleerde informatie bevat over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken en beschermen, en uw rechten in verband hiermee.

Overzicht

Contractvorm
Permanent
Branche
Automobile
Locatie
Gent
Vakgebied
Data & Advanced Analytics
Salaris
Competitief salaris met tal van extralegale voordelen
Referentie:
1092706

Spreek met een consultant

Spreek met Anne-Sophie Van Cleemput, de recruiting expert die deze vacature in behandeling heeft, werkzaam in kantoor Gent
Hays Gent, Kortrijksesteenweg 1084

Telefoonnummer: 0479800375