Skip to content
Hays - Recruiting experts worldwide
  1. Ik ben
    Ik ben

Hays global skills index 2015

LABOUR MARKETS IN A WORLD OF CONTINUOUS CHANGE

GSI Cover 2015.png

Voor het vierde jaar op rij publiceert Hays in samenwerking met Oxford Economics de Hays Global Skills Index. De Hays Global Skills Index is een gedetailleerd rapport dat de uitdagingen op de wereldwijde arbeidsmarkt in kaart brengt. De knelpunten en mismatches van 31 lokale arbeidsmarkten worden blootgelegd en de aanbevelingen in het rapport dienen als advies voor overheden, organisaties, onderwijsinstellingen en overige stakeholders.

Bekijk hier alle resultaten van de Global Skills Index en vergelijk de scores van België en 30 andere landen op een interactieve manier.

Country Profile

De Belgische economie bereikte een groei van 1.1 % in 2014 – in lijn met wat voorspeld werd vorige zomer - en we verwachten dat dit cijfer behouden wordt dit jaar.
De groei is bescheiden, maar is wel opmerkelijk als we kijken naar de uitdagingen die landen in de eurozone moeten aangaan. 

CEO - blog picView from the ground
Robby Vanuxem, Managing Director, Hays Belgium

De Belgische economie groeide tussen 0.9 en 1.1 % in 2014, zoals vorig jaar voorspeld werd. Deze groeiratio is opmerkelijk als we rekening houden met de huidige economische uitdagingen binnen de Europese regio. Meer nog, een groeiratio tussen 1.1 en 1.3 % wordt verwacht in de loop van 2015/2016. Dit is zeer positief, ondanks de aanhoudende brain drain en de hoge nood aan wetenschappelijke en technische profielen. De Belgische regering kondigde recent enkele hervormingen aan, met het oog op het creëren van jobs. Deze hervormingen omvatten oa het verlagen van de sociale bijdragen voor de werkgevers en het aanmoedigen van R&D investeringen.


 

  

Belgische resultaten

Onderstaande zeven indicatoren wegen elk even zwaar door in het berekenen van de algemene Index score voor elk land.  Elke indicator meet de druk die bepaalde factoren uitoefenen op de lokale arbeidsmarkt. Een hoge score betekent dat een land meer druk ervaart dan ooit voordien. Een lage score betekent dat een land minder druk ervaart dan ooit voordien.

GSI Belgium overall score.png