Blog main region box

BLOG HAYS BELGIË
BEKIJK ONS ADVIES

Au secours, mon enfant retourne à l'école !

 

Help, mijn kind gaat terug naar school!

Je kinderen genieten waarschijnlijk nog volop van de zomervakantie, maar 1 september staat weer bijna voor de deur. Zij kijken misschien niet uit naar het nieuwe schooljaar, maar voor werkende ouders komt dan een einde aan het puzzelen om hun kroost 9 weken lang bezig te houden. Toch is de terugkeer naar school niet altijd even vlot. Het goede nieuws: daar valt iets aan te doen.

Comment l'inclusion peut être plus qu'un mot à la mode

 

Hoe inclusie meer kan zijn dan een buzzword

In de bedrijfswereld gonst het tegenwoordig van begrippen zoals ‘diversiteit’ en ‘inclusie’. Als sterke voorstander van de ideologie achter deze begrippen, wilt Hays helpen om diversiteit en inclusie binnen andere bedrijven te bevorderen. En dat hoeft niet zo moeilijk te zijn

Volez haut comme spécialiste en IT avec une expérience du nuage

Scheer hoge toppen als IT’er met cloud-expertise

 

Scheer hoge toppen als IT’er met cloud-expertise

Dat de COVID-19-crisis de arbeidsmarkt grondig zal veranderen, staat buiten kijf. Eén nu al duidelijk waarneembare trend, is alvast de toenemende vraag naar IT’ers met als specialiteit ‘de cloud’.

Que faire si vous êtes ou recherchez un professionnel indépendant de l'informatique ?

Wat als je een freelance IT’er bent of zoekt?

 

Wat als je een freelance IT’er bent of zoekt?

De IT-sector zit met een tegenstrijdigheid: bedrijven zoeken momenteel meer naar vaste IT-medewerkers in plaats van freelancers, terwijl IT’ers net meer uitkijken naar freelancecontracten in plaats van vaste.

Les professionnels IT connaissent leur valeur

Les professionnels IT connaissent leur valeur

 

IT’ers kennen hun waarde

IT’ers weten dat de arbeidsmarkt naar hen op zoek is en dat zien we gereflecteerd in hun verwachtingen. Die matchen met de verwachtingen van bedrijven blijkt soms een uitdaging.

Fete des pere blog home

 

Hoe de beste mogelijke vader zijn ook professioneel werkt

Is men anno 2020 nog steeds verplicht om de keuze te maken tussen geld, een titel, doorgroeimogelijkheden, … en ouderschap? Ondanks de veranderende denkbeelden, lijkt het nog vaak zo, maar toch zijn er mogelijkheden om werk en ouderschap enigszins in balans te brengen.

Blog promo box article 13


 

 

Ga op banenjacht deze passen!

De lente is aangebroken en Pasen is slechts een paar dagen verwijderd. Hoewel het een geweldig moment is om wat extra tijd met je gezin door te brengen en eieren te jagen in je tuin, is het ook een goed moment om op jacht te gaan.
 

Blog promo box article 10


 

Zo interviewt u een kandidaat die fulltime op afstand werkt

Volgens het Remote Work Statistics-rapport van Owl Labs, 2019, werkt 18% van de werknemers nu 100% van de tijd op afstand - en dit is een trend die de komende jaren zal blijven stijgen.
 

Blog promo box article 10

 

Zo maakten banken van flexibel werken de norm

Grote banken zijn tegenwoordig allesbehalve traditioneel. In deze blog laten we zien hoe de grootste namen in de financiële wereld een baanbrekende revolutie op de werkplek pionieren ...
 

Blog promo box article 9


 

Een opfriscursus over communicatie op de werkvloer

We zijn absoluut verwend met keuzes als het gaat om communicatiemedia. Als we contact wilden opnemen met een lid van ons team, konden we spraakoproep, videogesprek, sms, apps voor apps, e-mail, sociale netwerken, een intern online berichtensysteem gebruiken of - laten we het maar zeggen - we konden ze persoonlijk benaderen.
 

Blog promo box article 8

Is het mogelijk om een team vanop afstand samen te brengen?

Het concept van virtuele of externe teams is geen nieuw fenomeen. Door de vooruitgang in technologie, globalisering, organisatiestructuren en werkwijzen is deze aanpak de afgelopen jaren echter aanzienlijk gegroeid.
 

Blog promo box article 7

Zo leidt u uw team vanop afstand

Het managen van één team is vaak al een verantwoordelijkheid - dus toezicht houden op een aantal teams in verschillende landen vereist een constante planning en onderhoud.
 

Blog promo box article 6

Vind de beste kandidaten met deze techniek voor telefonische interviews

What did hiring managers do before telephone interviews? After all, CVs often only tell half the story, and, once upon a time you would have had to find out the other half of this story by conducting a face-to-face interview, which can be time consuming, to say the least. 

Contracting candidate blog 1 box

7 vaakst gestelde vragen tijdens sollicitatiegesprek met freelancers

Ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek in functie van een contracting- of freelancerol? Ooit was zoiets voorbehouden voor vaste contracten, maar tegenwoordig krijgen flexibele werknemers steeds vaker een uitnodiging voor een gesprek.
 

Blog promo box article 12


 

Komaan mensen! Zijn jullie moedig genoeg om Zuckerbergs voorbeeld te volgen?

Eind 2016 hebben twee zeer spraakmakende mannen om gezinsredenen ontslag genomen uit veeleisende banen - James Brayshaw en John Key. Wat volgde - en dit zou een primeur kunnen zijn in dit deel, was dat mannen openlijk begonnen te praten over hun onvermogen om 'alles te hebben'.

 

12 types of collega’s en hoe ermee om te gaan


 

12 types of collega’s en hoe ermee om te gaan

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is en dat geldt ook voor mensen op de werkvloer. Welke types collega’s zijn er? En vooral: hoe leer je ermee om te gaan?

11 tips om productiever te zijn op het werk

 

11 tips om productiever te zijn op het werk

Productief zijn op het werk betekent niet dat je harder moet werken, maar eerder slimmer.  Het draait rond een goede voorbereiding, het slim inzetten van je tools en het efficiënt organiseren van je taken. Maar bovenal draait het rond je attitude.
 

5 manieren waarop je je moet aanpassen bij een nieuwe job

 

5 manieren waarop je je moet aanpassen bij een nieuwe job

Een nieuwe job is een belangrijke stap in je carrière. Het is dus logisch dat je voor je eerste dag zowel enthousiast als nerveus bent. Je zal je immers moeten aanpassen...
 

Hoe schitter je tijdens je sollicitatiegesprek als je introvert bent


 

Hoe schitter je tijdens je sollicitatiegesprek als je introvert bent?

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? Voor een baan waarvan je gewoon weet dat die je op het lijf is geschreven? En toch kun je dat knagende gevoel niet onderdrukken...

 

Block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.

Vous recrutez

Op zoek naar kandidaten?

Wij geloven dat de juiste persoon een organisatie kan veranderen.