Blog main region box

BLOG HAYS BELGIË
BEKIJK ONS ADVIES

Werkende ouders

Help, mijn kind gaat terug naar school!

Is men vandaag de dag nog steeds verplicht om de keuze te maken tussen carrière en ouderschap? Ondanks de veranderende denkbeelden, lijkt het soms nog zo, maar er zijn mogelijkheden om werk en ouderschap in balans te brengen, ook voor de werkgever.

Comment l'inclusion peut être plus qu'un mot à la mode

Hoe inclusie meer kan zijn dan een buzzword

In de bedrijfswereld gonst het tegenwoordig van begrippen zoals ‘diversiteit’ en ‘inclusie’. Als sterke voorstander van de ideologie achter deze begrippen, wilt Hays helpen om diversiteit en inclusie binnen andere bedrijven te bevorderen. En dat hoeft niet zo moeilijk te zijn.

Word cloud engineer

Scheer hoge toppen als IT’er met cloud-expertise

Dat de COVID-19-crisis de arbeidsmarkt grondig zal veranderen, staat buiten kijf. Eén nu al duidelijk waarneembare trend, is alvast de toenemende vraag naar IT’ers met als specialiteit ‘de cloud’.

Que faire si vous êtes ou recherchez un professionnel indépendant de l'informatique ?

Wat als je een freelance IT’er bent of zoekt?

 

Wat als je een freelance IT’er bent of zoekt?

De IT-sector zit met een tegenstrijdigheid: bedrijven zoeken momenteel meer naar vaste IT-medewerkers in plaats van freelancers, terwijl IT’ers net meer uitkijken naar freelancecontracten in plaats van vaste.

Les professionnels IT connaissent leur valeur

Les professionnels IT connaissent leur valeur

 

IT’ers kennen hun waarde

IT’ers weten dat de arbeidsmarkt naar hen op zoek is en dat zien we gereflecteerd in hun verwachtingen. Die matchen met de verwachtingen van bedrijven blijkt soms een uitdaging.

Blog promo box article 10


 

Zo interviewt u een kandidaat die fulltime op afstand werkt

Volgens het Remote Work Statistics-rapport van Owl Labs, 2019, werkt 18% van de werknemers nu 100% van de tijd op afstand - en dit is een trend die de komende jaren zal blijven stijgen.
 

Blog promo box article 10

 

Zo maakten banken van flexibel werken de norm

Grote banken zijn tegenwoordig allesbehalve traditioneel. In deze blog laten we zien hoe de grootste namen in de financiële wereld een baanbrekende revolutie op de werkplek pionieren ...
 

Blog promo box article 9


 

Een opfriscursus over communicatie op de werkvloer

We zijn absoluut verwend met keuzes als het gaat om communicatiemedia. Als we contact wilden opnemen met een lid van ons team, konden we spraakoproep, videogesprek, sms, apps voor apps, e-mail, sociale netwerken, een intern online berichtensysteem gebruiken of - laten we het maar zeggen - we konden ze persoonlijk benaderen.
 

Blog promo box article 8

Is het mogelijk om een team vanop afstand samen te brengen?

Het concept van virtuele of externe teams is geen nieuw fenomeen. Door de vooruitgang in technologie, globalisering, organisatiestructuren en werkwijzen is deze aanpak de afgelopen jaren echter aanzienlijk gegroeid.
 

Blog promo box article 7

Zo leidt u uw team vanop afstand

Het managen van één team is vaak al een verantwoordelijkheid - dus toezicht houden op een aantal teams in verschillende landen vereist een constante planning en onderhoud.
 

Blog promo box article 6

Vind de beste kandidaten met deze techniek voor telefonische interviews

What did hiring managers do before telephone interviews? After all, CVs often only tell half the story, and, once upon a time you would have had to find out the other half of this story by conducting a face-to-face interview, which can be time consuming, to say the least. 

Contracting candidate blog 1 box

7 vaakst gestelde vragen tijdens sollicitatiegesprek met freelancers

Ben je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek in functie van een contracting- of freelancerol? Ooit was zoiets voorbehouden voor vaste contracten, maar tegenwoordig krijgen flexibele werknemers steeds vaker een uitnodiging voor een gesprek.
 

12 types of collega’s en hoe ermee om te gaan


 

12 types of collega’s en hoe ermee om te gaan

Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is en dat geldt ook voor mensen op de werkvloer. Welke types collega’s zijn er? En vooral: hoe leer je ermee om te gaan?

11 tips om productiever te zijn op het werk

 

11 tips om productiever te zijn op het werk

Productief zijn op het werk betekent niet dat je harder moet werken, maar eerder slimmer.  Het draait rond een goede voorbereiding, het slim inzetten van je tools en het efficiënt organiseren van je taken. Maar bovenal draait het rond je attitude.
 

5 manieren waarop je je moet aanpassen bij een nieuwe job

 

5 manieren waarop je je moet aanpassen bij een nieuwe job

Een nieuwe job is een belangrijke stap in je carrière. Het is dus logisch dat je voor je eerste dag zowel enthousiast als nerveus bent. Je zal je immers moeten aanpassen...
 

Hoe schitter je tijdens je sollicitatiegesprek als je introvert bent


 

Hoe schitter je tijdens je sollicitatiegesprek als je introvert bent?

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? Voor een baan waarvan je gewoon weet dat die je op het lijf is geschreven? En toch kun je dat knagende gevoel niet onderdrukken...

 

Block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.

Vous recrutez

Op zoek naar kandidaten?

Wij geloven dat de juiste persoon een organisatie kan veranderen. 

sfmc contact blok

Neem contact met mij op

Heeft u een vraag of opmerking? Wij nemen graag contact met u op.
  •  Met het versturen van dit formulier geeft u aan op de hoogte te zijn van ons privacybeleid dat uitlegt wat wij met uw persoonsgegevens doen.
 

Block volg hays op social

Volg ons op social

Volg Hays op LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.be
Volg Hays op Instagram - Hays.be
Volg Hays op Youtube - Hays.be