Career academy 3 - article entretien félicitations

Uitgenodigd voor een job interview ? Proficiat!

Binnenkort mag je op interview bij een van onze klanten ! Dit is een beslissende stap die je goed moet voorbereiden om het maximum eruit te halen. Hier zijn alvast enkele tips die je kunnen helpen om een goeie indruk te maken op de persoon die je zal ontmoeten.

1)  Zorg voor een professionele outfit.
De kledij die je draagt op je job interview moet aangepast zijn aan de functie waarvoor je solliciteert en ook aan de bedrijfscultuur. Aarzel niet om meer informatie te vragen aan je Hays consultant!

2)  Wees op tijd op je afspraak.
Zorg dat je de afspraakbevestiging van Hays steeds bij je hebt. Op deze bevestiging vind je namelijk het telefoonnummer van de persoon waarmee je een afspraak hebt en kan je dus zeker verwittigen als je vertraging zou hebben. Verwittig in dit geval ook zeker je Hays consultant, die indien nodig, onmiddellijk een nieuwe afspraak kan vastleggen.

3) Neem je CV mee
Zorg ervoor dat je altijd een kopie van je CV op zak hebt als je op interview gaat.

4) Bereid je voor 
Lees voor het gesprek de vacature nog eens goed door en neem een kijkje op de website van het bedrijf, zodat je al wat voorkennis hebt over het bedrijf en dit ook kan vermelden tijdens je gesprek.

5) Smile !
Op een gesprek is de eerste indruk heel bepalend ! Door te glimlachen zorg je onmiddellijk voor een ontspannen, aangename sfeer die uitnodigt tot gesprek.

6) Toon je toegevoegde waarde
Toon tijdens het gesprek aan hoe jouw ervaring waardevol kan zijn voor het bedrijf. Je kan je hiervoor baseren op de vacaturebeschrijving.

7) Wees realistisch
Wees transparant en realistisch over je huidig salaris en je salarisverwachtingen. Als je overdrijft en te veeleisend bent, zal je de job heel waarschijnlijk niet kunnen binnenhalen.

8)  « Verkoop jezelf »,  maar overdrijf niet !
Aarzel niet om je succesverhalen en je resultaten te gebruiken om je contactpersoon ervan te overtuigen dat jij de juiste persoon bent voor de job. Kijk je contactpersoon ook aan.
Ook al ben je nerveus, het is belangrijk om je contactpersoon telkens aan te kijken als er gesproken wordt. Zo toon je oprechte interesse in het gesprek.

9) Toon dat je interesse hebt in de job
Stel vragen over de job, over het bedrijf, over je toekomstige collega’s. Zo toon je dat je oprecht geïnteresseerd bent en kan je ook nagaan of de job geschikt is voor jou. Vraag aan het eind van het interview telkens naar de volgende stap.  Wanneer kan je feedback verwachten, mag je zelf contact opnemen voor feedback? 

- Voor een interimaris :  toon aan dat het bedrijf op jou kan rekenen tot het einde van de opdracht en dat je betrouwbaar bent.
- Voor een vaste werknemer : toon aan dat je interesse hebt in eventuele doorgroeimogelijkheden. Dit geeft nl aan dat je graag op lange termijn bij de werkgever wilt werken.


10) Wees overtuigd van je eigen kunnen !
Start en beëindig elk interview met een stevige handdruk. Wees overtuigd van je eigen kunnen !

 


Door al deze tips op te volgen, maak je een grote kans om het eerste interview te doorstaan. Luister zeker ook goed naar alle tips die je Hays consultant nog meegeeft en aarzel niet ons op te bellen voor meer informatie!


 

Hoe neem je het best je ontslag? Volg hier ons advies! 

 

HaysSearchForm Portlet

Why us Right Hand box