Career academy 1 - article Recruiter expert

Voordelen van het inschakelen van een rekruteringsexpert

Het komt goed van pas om te weten hoe je maximaal gebruik kan maken van de voordelen die een rekruteringsexpert je te bieden heeft. Uiteraard is het onze job om de beste persoon te vinden voor elke functie, maar een gespecialiseerde consultant zal bovendien je sterktes en expertise extra in de verf zetten bij potentiële werkgevers.
Als je een goed rekruteringsbureau kiest, kan dit de meest effectieve manier zijn om een job te vinden, en wel hierom.

We snappen de sector waarbinnen je een job zoekt

Als professional moet je enkel rekruteringsadvies accepteren van een expert die je beroep en de sector waarin je werkt, kent en begrijpt. Een gespecialiseerde consultant werkt binnen een specifieke sector, zoals accountancy of engineering. Bij Hays kennen de consultants alles over de speciale terminologie die gebruikt wordt in jouw industrie tot de werking van jouw job en de functies waar je het best in zou passen. We zullen je ook adviseren over het salaris dat je kan verwachten in functie van je marktwaarde.

We kunnen je CV opsmukken

Onze consultants bekijken wekelijks honderden, soms duizenden, CV’s en weten dus wat een goed CV is. Als je gekoppeld wordt aan een functie waarin je geïnteresseerd bent, zal je tijdens je gesprekken met een consultant advies krijgen over hoe je je CV kan verbeteren.

We maken je bewust van de valkuilen en mogelijkheden van social media

We begrijpen het belang van social media in je zoektocht naar een job en kunnen je tips geven over hoe je je online profiel kan aanpassen om een goede indruk te maken op potentiële werkgevers. Bovendien weten we dankzij onze unieke relatie met LinkedIn op welke manier je je profiel zo zichtbaar mogelijk maakt.

We kunnen optreden als je tussenpersoon

Eén van de meest waardevolle aspecten bij het inschakelen van een rekruteringsexpert is het feit dat die jou vertegenwoordigt bij de organisaties waar je graag voor zou willen werken. Als je zelf solliciteert en iets ongebruikelijk in je CV hebt staan, kan het moeilijk zijn om dit uit te leggen. Ook is het niet gemakkelijk om zowel je professionele als je persoonlijke karakteristieken mooi te laten opvallen op je CV. Op die vlakken kan je de hulp van een consultant gebruiken. Aangezien wij een persoonlijk contact hebben met het bedrijf waarvoor je solliciteert, kunnen we sterker voor je opkomen en feedback verkrijgen die aan jou misschien niet gecommuniceerd zou worden mocht je zelf solliciteren. Ook hebben we de vaardigheden en ervaring om jou uit de groep van andere kandidaten te laten uitspringen. Ten slotte zullen we in jouw plaats onderhandelen over het best mogelijke contract.
Laten we hierbij een misverstand uit de weg ruimen. Werkzoekenden geloven vaak dat een rekruteringsbureau hen een kost verrekent. Deze wordt echter betaald door het bedrijf dat de kandidaat aanwerft, en staat volledig los van je onderhandelde salaris. Bedrijven betalen een rekruteringsbureau graag om voor hen de beste persoon op de markt te vinden.

We bereiden je voor op jouw interviews

Onze consultants bereiden kandidaten op regelmatige basis voor. We streven hier naar een “win-winsituatie” voor de kandidaat en het bedrijf. Het is onze rol om te verzekeren dat we een indrukwekkende lijst kandidaten bezitten die aan de nodige criteria voldoen. Aangezien we het aanwervende bedrijf kennen, weten we waarin de interviewer vooral geïnteresseerd zal zijn. We begeleiden je naar het interview toe door je te laten weten wat je zeker moet zeggen of wat je zeker niet mag zeggen. Ook analyseren we je interviewtechniek en bespreken we je werkpunten hierover. We adviseren je ook op welke manier je moet omgaan met eventuele hiaten in je kennis.

We ontwikkelen een goede relatie met je

Om jou de job te doen krijgen die je echt wilt, moeten we kunnen samenwerken als een team. Het is noodzakelijk dat we beiden het rekruteringsproces volledig begrijpen.

Solliciteren voor een job

Als je solliciteert voor een functie die beheerd wordt door een rekruteringsexpert, bestaat de kans dat je hier geen reactie op krijgt. Deze functie kan honderden CV’s hebben opgeleverd. De taak van de consultant is hier om de beste kandidaat voor deze specifieke job te vinden. De consultant is een expert in dit domein dankzij trainingen en jaren ervaring. Mocht je geen reactie krijgen op je sollicitatie, bestaat de mogelijkheid dat een andere kandidaat beter bij de functie past dan jij. Laat dit je echter niet tegenhouden om de consultant die deze functie beheert te bellen, in geval je CV niet goed aangekomen is. Verwacht eerlijke feedback van de consultant tijdens dit gesprek. Indien die van mening is dat je goed bij een andere functie zou passen, zal hij of zei je hier zeker attent op maken.

HaysSearchForm Portlet

Why us Right Hand box