contracting article 1 client main region

Nog nooit met freelancers gewerkt?

Veel van onze klanten werven vaak tijdelijke of contracting medewerkers aan. Ze zetten deze flexibele werknemers in voor lopende opdrachten of een speciaal project of uitzonderlijke ‘work load’. Dit flexibele en on-demand deel van het personeel laat bedrijven toe om efficiënter budgetten voor projecten te beheren, perioden met veel werk te overbruggen of om vaste medewerkers zich te laten concentreren op hun kerntaken.

De redenen achter de groei van het aantal flexibele werknemers zijn talrijk, maar indien u geen ervaring heeft met zulke formules, kunnen een aantal tips u op weg helpen.
 

1. Bepaal wat uw bedrijf nodig heeft

Ga na welke skills, vaardigheden en ervaring u nodig heeft, en hoelang u iemand zal moeten inzetten. De lengte van een opdracht is flexibel, want u kan bijvoorbeeld gemakkelijk een opdracht verlengen, maar een idee van hoelang iemand moet blijven is voordelig voor beide partijen.
 

2. Ga na of u hulp nodig heeft bij de zoektocht

Een rekruteringsbedrijf kan u toegang geven tot de juiste kandidaat die aan uw eisen voldoet. Onze flexibele werknemers zijn op voorhand getest en voorzien van de nodige referenties. We zorgen ook voor alle administratieve zaken die erbij komen kijken.
 

3. Hou rekening met wettelijke procedures

Flexibel personeel aanwerven komt ook met bepaalde wettelijke verplichtingen. Maar hier kan Hays u ook bij helpen. U betaalt simpelweg de kosten van de contractor, terwijl wij ons bezighouden met alle juridische procedures zoals payroll, DIMONA, …
 

4. Voorzie een onthaaldag

Het klinkt mogelijk logisch, maar: voorzie op voorhand een degelijke werkruimte, alle nodige logins, contacten en materiaal. Geef ook een korte onboarding-sessie zodat ze snel en efficiënt aan het werk kunnen.
 

5. Deel meteen uw verwachtingen mee

Het is enorm belangrijk om vanaf het begin uw verwachtingen mee te delen over kwantiteit en kwaliteit van het werk. Dit zorgt ervoor dat zowel u als de flexibele collega begrijpt wat hij of zij moet afleveren en dat jullie het over alles eens zijn.
 

6. Wees flexibel

Ten slotte hebben de meeste flexibele opdrachten een einddatum, maar dat kan altijd verlengd worden. In sommige gevallen biedt een werkgever zelfs een vast contract aan. Flexibiliteit in deze vorm van werken is essentieel.

Kortom: een bedrijf heeft veel baat bij de aanwerving van een getalenteerde flexibele werknemer. Met bovenstaande tips bent u alvast goed op weg om alle potentieel volop te benutten!