Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in.  Meer informatie.

HELDEN ACHTER DE SCHERMEN

Bethan Power - Legal Counsel bij MCFC

Bethan is afkomstig uit Wales, ze studeerde af aan de universiteit van Oxford en deed dan stage bij Covington & Burling LLP,  een Amerikaanse rechtspraktijk gebaseerd in Londen. In februari 2014, verhuisde ze naar Manchester om er bij Manchester City Football Club te starten als legal counsel.

Hays_MCFC office.png

Hoe ben je begonnen in je job?
Als in-house advocaat ondersteun ik verscheidene functies in de business. Tijdens mijn eerste weken heb ik vooral collega's van verschillende teams ontmoet om een idee te krijgen van de personen waar ik dagelijks mee in contact zou komen, met welk werk ze bezig waren en wat ze van mij verwachtten. Zo kon ik hen snel beter leren kennen en kreeg ik bovendien inzicht in de voornaamste drivers van de business en hoe het eraan toegaat.

De wereld van voetbal was relatief nieuw voor mij, dus ik spendeerde wel wat tijd om de verschillende competities te leren kennen waaraan de Club deelneemt. Ik leerde alles over de reglementen en de afspraken en en nam ook enkele belangrijke legale zaken onder de loep waar de Club regelmatig mee geconfronteerd werd.

Wat maakt een job in legal in de voetbalwereld zo speciaal?
Het werk dat bij mij belandt is ongelooflijk divers. Het gaat van commerciële contracten die in de meeste bedrijven voorkomen, tot marketing, media, digitale afspraken, sponsorships, beeldrechten en transfers van spelers.

De voetbalsector is heel specifiek. Bovendien biedt het de mogelijkheid om gespecialiseerde sectorkennis bij te leren in een niche. De sector is heel high-profile en is gevoelig voor de ups en downs van het team, de passie om te winnen is altijd en overal aanwezig.

Welke uitdagingen brengt jouw functie met zich mee?
De groei en uitbreiding van de Club in de voorbije jaren hebben een aantal uitdagende, brede en snelle projecten met zich meegebracht, naast de dagelijkse projecten. Het is belangrijk om een goed evenwicht te vinden in die verschillende projecten en om prioriteiten te stellen. We moeten inspelen op de verwachtingen, belissingen maken onder druk en ervoor zorgen dat het werk klaar is tegen afgesproken deadlines.

Vaktechnisch gezien moest ik een grondige kennis verwerven van de verschillende afspraken en reglementen die de dagelijkse operations van de business beïnvloeden. Voor onze Club verwijst dit naar de regels van elke competitie en de verschillende commerciële en media gerelateerde regels die de competities met zich meebrengen.

Naast het begrijpen van de wettelijke vereisten, is het minstens even belangrijk om dit te combineren met stevig commercieel advies. Het is cruciaal dat je de commerciële doelen in je achterhoofd houdt en dat je begrijpt welke gevolgen jouw advies kan hebben op de Club. Bovendien moet je dit kunnen communiceren in duidelijke, praktische taal naar verschillende partijen. In een dynamische voetbalclub zoals de onze, veranderen bovendien al deze aspecten regelmatig en moet je dus continu flexibel zijn en je aanpassen aan nieuwe situaties.

Hays is de officiële rekruteringspartner van Manchester City FC. Neem hier een kijkje naar onze huidige vacatures.