Onze website maakt gebruik van cookies. Wanneer u verder gaat op deze website stemt u hiermee in.  Meer informatie.

VERBORGEN HELDEN

WERKEN BIJ MCFC

In dit tweede artikel over de verborgen helden bij Manchester City Football Club, ontmoet Hays twee personen die achter de schermen bijdragen tot het succes van Manchester City Football Club, zowel op het veld als in de hele organisatie.

A39O6229.JPG

Ellie Warne – HR Coordinator

Ellie begon te werken bij Manchester City Football Group als HR coordinator in maart 2014. Hiervoor werkte ze in het HR team van een Welfare to Work Company. In het kader van een postgraduaat, studeert Ellie ook nog HR Management op de Manchester Metropolitan University.

Hoe belangrijk is het dat de organisatie rond het team goed presteert?
Heel belangrijk - dat kan je niet overschatten. Als organisatie willen we allemaal goed zijn in wat we doen. De cultuur van de Club is er een van "samenhorigheid", dus we werken nauw samen zowel op het terrein als ernaast. 

Voelt het personeel zich deel van de MCFC familie en is dat een belangrijk element van de talent attraction strategie?
Wij zijn éen team, ondanks het feit dat we meerdere bedrijven binnen de organisatie hebben. Ik geloof sterk dat alle werknemers zich deel van de MCFC familie voelen en dit is ook een boodschap die onze CEO regelmatig verspreidt. Door de manier waarop we talent aantrekken en via feedback dat ik persoonlijk heb doorgekregen, ben ik ervan overtuigd ik dat onze teamcultuur een echte USP is. Ik ben trots dat onze organisatie zoveel nieuwe starters kan verwelkomen en dat ons personeel ook onmiddellijk kennismaakt met de nieuwkomers; Ze vragen wie ze zijn, wat ze doen en ze bespreken hoe ze samen kunnen werken. 


Is het een bewuste keuze om een Club te creëren die de beleving van de supporters weerspiegelt?
Naar mijn ervaring, zijn onze fans van fundamenteel belang voor de Club en is hun mening heel belangrijk voor ons. Wij doen trouwens vaak beroep op hun mening. Uiteindelijk zijn het de fans die de Club maken tot wat ze vandaag is en het is zeker een bewuste keuze om die cultuur te behouden.

Harriet Dunn – Project Manager

Harriet is project manager op het Infrastructure Development Department, waar ze het beheer op zich neemt van de werken en de volledige inrichting/uitrusting (FF&E - fixtures, fittings and equipment)  van de City Football Academy.

Hoe belangrijk zijn facilities voor de Club?
Organisaties worden gedreven door mensen. Dus, als de Club 's werelds grootste voetbaltraining facility wil bouwen, moet het kunnen rekenen op de beste mensen, die gedreven zijn om tot het uiterste te gaan. 
Hiervoor voorziet De Club een professionele omgeving die hun engagement naar de werknemers weerspiegelt en die hun waarde voor de organisatie aantoont.

Hoe sluit jouw rol aan bij die ambitie?
Om de toekomst van de Club als één van de beste ter wereld te verzekeren, is het cruciaal dat we een omgeving creëren voor die continue uitmuntendheid stimuleert. Daarvoor moeten we blijven focussen op de ontwikkeling van ons eigen nieuw talent, zowel op het terrein als ernaast.