ALLROUND ADMINISTRATIEF BEDIENDE MET MANAGEMENT ASSISTANT TAKEN

Allround administratief bediende | management assistant taken | 1092576
Onze klant is een advies- en ontwerpbureau voor grote internationale klanten zoals o.a. Brussel Zaventem en Schiphol. Ze zijn gelegen in regio 2030 Antwerpen en vlot bereikbaar met het openbaar vervoer – op een boogscheut van de Antwerpse haven. Door het vertrek van een collega die met pensioen zal gaan in mei 2023 kijken ze uit naar een nieuwe allround administratief bediende met management assistant taken om haar te vervangen.

Binnen deze allround administratieve functie met management assistant taken bij jij de rechterhand en vertrouwenspersoon van de CEO. Hierbij sta je in voor de dagelijkse opvolging van de projectadministratie van a tot z. Van offerte tot facturatie sta jij in voor de administratieve en communicatieve opvolging van de klanten. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het wagenparkbeheer binnen de firma. Hiervoor sta je in contact met leasingmaatschappij en help je medewerkers verder met hun vragen omtrent de bedrijfswagens. Verder verzorg je de nodige personeelsadministratie en sta je in voor een correcte verwerking van de lonen – dit in samenspraak met het sociaal secretariaat. Daarnaast bied je ook ondersteuning bij boekhoudkundige administratie – al kan dit eventueel ook nog uitbesteed worden aan een boekhoudkantoor. Kortom, je bent de lijm van het kantoor en bent betrokken bij de dagelijkse werking van dit bedrijf. Geen enkele dag is hetzelfde en je krijgt de mogelijkheid om deze functie zelf ook invulling te geven waar nodig.

Voor deze uitgebreide allround administratief bediende met management assistant taken zijn we samen met onze klant op zoek naar een ervaren allround bediende die zowel administratief als communicatief sterk is. Je bent gedreven en toont initiatief om zaken naar jou toe te trekken. Je hebt aan 1 woord voldoende en kan zelfstandig werken en pluist alles graag zelf uit. Naast het Nederlands heb je een professionele kennis van het Engels. Tu parles aussi français? Dan is dit zeker een pluspunt!

Onze klant biedt een uitgebreide functie binnen een financieel sterke firma waar de nodige opleiding voorzien wordt. Je krijgt de kans om het takenpakket zelfstandig vorm te geven. Naast een mooie verloning kan je rekenen op heel wat extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, hospitalisatie -en groepsverzekering en een bonus bij het behalen van het vooropgestelde cijfer. Ook een firmawagen kan zeker tot het pakket behoren na de inwerkperiode. Naast de 20 wettelijke vakantiedagen bieden zij ook 12 adv-dagen. Verder biedt deze klant glijdende werkuren aan en werken ze op vrijdag slechts tot 13u en kan je dus steeds genieten van een extra lang weekend! Ook 1 dag thuiswerk is zeker mogelijk. Op een boogscheut van de haven van Antwerpen is dit bedrijf vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Ben jij helemaal geprikkeld bij het lezen van deze vacature en wil jij hier graag mee aan de slag? Bezorg ons dan snel jouw cv en dan bekijken we samen de mogelijkheden!
E: hanna.hens@hays.com #1092576
Click here to access HAYS Privacy Policy, which provides detailed information on how we use and protect your personal information, and your rights in relation to this.

Summary

Job Type
Permanent
Industry
Andere
Location
Antwerp (province)
Specialism
Office Administration
Pay
3000-4200
Ref:
1092576

Talk to a consultant

Talk to Hanna Hens, the specialist consultant managing this position, located in Antwerp
Hays Antwerp, Noordersingel 23

Telephone: 032027989