CUSTOMER SERVICE OFFICER KEY ACCOUNTS

Commercieel logistieke ondersteuning I Gent I Nl & Fr I Aantrekkelijk verloningspakket I Voedingssector
Jouw nieuwe functie
Als customer service officer kom je terecht in een Belgisch bedrijf met internationale klanten. Je maakt deel uit van een team van 5 medewerkers die instaan voor de commercieel logistieke ondersteuning aan de Key Accounts. Je staat in voor het verwerken van de klantenorders in SAP van a-z en informeert de klant wanneer er voorraadtekorten/naleveringen/wijzigingen in het assortiment zijn. Je verwerkt ook de EDI-orders binnen de vooropgestelde deadlines. Daarnaast word je ook ingeschakeld voor het opvolgen en verwerken van speciale orders (afhaalorders, staalorders), het opvolgen van betalingen van geblokkeerde orders en het verwerken en opvolgen van retourorders. Bij retours sta je ook in voor het opmaken van de creditnota’s en onderhoud je de communicatie met de klant. Bij het behandelen van klachten of problemen (foute orderpicking, schade) sta je in nauw contact met de leveranciers en ga je probleemoplossend te werk. Tenslotte verwerk je het nodige mailverkeer en administratie, en hou je de klantenfiches up-to-date.

Wat heb je nodig om succesvol te zijn?
Je beschikt over een hoger diploma of je bent gelijkwaardig door enkele jaren ervaring. Pas afgestudeerden komen ook in aanmerking. Naast het Nederlands beschik je over een professionele kennis van het Frans. Je bent computervaardig en beschikt over een vlotte kennis van het MS Office pakket, kennis SAP is een pluspunt. Je bent stressbestendig, gaat nauwkeurig te werk en je bent positief en hands-on ingesteld. Je hanteert een open communicatie en je gaat graag oplossingsgericht te werk.

Wat krijg je hiervoor terug?
Onze klant biedt jou een allround functie aan binnen een internationale context. Je werkt in een 38,5u stelsel met een glijdend uurrooster. Hiervoor ontvang je een verloning dat zich situeert tussen de €2400-2900 bruto aangevuld met maaltijdcheques van €8, ecocheques van €250, groeps-en hospitalisatieverzekering en 9 adv-dagen.

Over de organisatie
Onze klant is een Belgisch bedrijf dat is geëvolueerd tot een Europese voedingsgroep die kwalitatief hoogstaande voedingsproducten produceert en verkoopt. Zij zijn actief in oa diepvriesproducten en oliën en vetten. Je werkt vanuit het nieuwe kantoor in Gent in open bureaus waar er een warme en familiare sfeer hangt.

Solliciteer voor deze vacature
Heb je interesse in deze vacature als Customer Service Officer Key Accounts? Klik dan op 'Solliciteren' en stuur een up-to-date cv. Telefonisch kan je contact opnemen met Nick De Boom op 09/210.52.72. Is deze vacature niet precies wat je zoekt, maar ben je wel op zoek naar een andere positie, neem dan contact met ons op voor een vertrouwelijk gesprek over jouw carrièremogelijkheden. #1093166
Click here to access HAYS Privacy Policy, which provides detailed information on how we use and protect your personal information, and your rights in relation to this.

Summary

Job Type
Permanent
Industry
Retail & FMCG
Location
Gent
Specialism
Customer Service and Call Centre
Pay
Aantrekkelijk verloningspakket
Ref:
1093166

Talk to a consultant

Talk to Nick De Boom, the specialist consultant managing this position, located in Gent
Hays Gent, Kortrijksesteenweg 1084

Telephone: 092105272