5 tips om productief te werken tijdens de feestdagen

5 tips om productief te werken tijdens de feestdagen

 
De meest magische maand van het jaar zal binnenkort van start gaan. Hoog tijd dus om een plan van aanpak op te stellen. Werken tussen kerst en oudjaarsavond én tijd maken voor vrienden en familie, kan soms een grote uitdaging zijn. Om de drukste tijd van het jaar productief in te vullen is het dus belangrijk om goed voorbereid te zijn. Wij geven je vijf tips om georganiseerd en relaxed de feestdagen door te komen op het werk!

1. Voorbereiding & planning

Om efficiënt te werken tijdens de feestdagen, is het noodzakelijk om een haalbaar plan te hebben en dit feestseizoen grondig voor te bereiden. Begin dus zeker op tijd te plannen! Dat kan een maand of minimaal twee weken voor deze hectische periode. Taken die op voorhand afgewerkt en ingepland kunnen worden: extra blogartikels, publicatie inplannen, socialemediacontent op voorhand maken en automatisch laten posten op de gewenste datum, …
 

2. Verdeel rollen & verantwoordelijkheden

Vlotte feestdagen hebben niet enkel een haalbaar plan nodig, maar ook het juiste team dat de verschillende taken correct zal uitvoeren. Daarom is het cruciaal om de taken aan de geschikte personen te delegeren. Op deze manier is er zekerheid dat alles juist en op tijd af is. Het is belangrijk om zeker te zijn dat je deze collega’s vertrouwt, om met een gerust hart van de feestdagen te kunnen genieten.
 

3. Maak een haalbare “to do”-lijst

Betrouwbaar team, check! Takenverdeling, next! Een haalbare takenlijst zorgt ervoor dat het team niet overweldigd of gestresseerd geraakt door het takenpakket. Deze gestructureerde methode zorgt ervoor dat alle deadlines op tijd worden gehaald, met genoeg tijd voor eventuele veranderingen. Tijd is hier de belangrijkste factor: zet de belangrijkste zaken bovenaan de takenlijst, minder dringende zaken komen onderaan en worden uitgevoerd indien er tijd voor is.
 

4. Schakel externe hulp in

Tussen de feestdagen door is het niet altijd gemakkelijk om gefocust te blijven op het werk. Daarom is het soms beter om een paar dagen verlof op te nemen en het werk over te laten aan anderen. Als het grootste deel van het bedrijf actief de feestdagen viert, is externe hulp de perfecte optie om het bedrijf draaiende te houden!
 

5. Rust & geniet

Het is belangrijk om een positieve sfeer te hebben op kantoor en nog meer tijdens de feestdagen. Ontspanning zorgt voor minder stress, meer productiviteit en een betere focus. Werkgevers kunnen (kerst)cadeaus uitdelen, een eindejaarsfeest organiseren, flexibelere werkuren aanbieden … Terwijl werknemers onderling een “Secret Santa”-cadeau-uitwisseling kunnen organiseren in het team. Dit zijn maar enkele leuke voorbeelden om de feestelijke sfeer naar het kantoor te brengen.
 
Werken in de kerstperiode is zo slecht nog niet. Het is een moment vol kansen voor werknemers, en werkgevers, om zichzelf te bewijzen. Werknemers die kerst en Nieuwjaar vieren, kunnen ontspannen met vrienden en familie, terwijl andere collega’s de kans krijgen om nieuwe taken uit te voeren en hun (verborgen) talenten te tonen. Ondertussen kan je als werkgever de juiste taken aan de geschikte medewerkers overlaten voor een vlotte eindejaarsperiode. Mis deze magische kans voor jouw bedrijf en team zeker niet!

Block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.
 

block send your CV

Verstuur je cv

Wij geloven dat er voor iedereen een passende job beschikbaar is. 

block carriere advies logo

Refer a friend

Zijn je vrienden op zoek naar een job?

Verwijs je vrienden naar Hays en ontvang €250,- voor elke vriend die via ons een baan krijgt.

block meer over hays

Block volg hays op social

Volg ons op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.be
Volg Hays op Instagram - Hays.be
Volg Hays op Youtube - Hays.be