Flexibele personeel inhuren

Flexibel personeel inhuren

Bent u op zoek naar een tijdelijke werknemer voor een speciaal project, uitzonderlijke werklast of ter vervanging voor langdurig ziekteverlof of zwangerschapverlof? Als gespecialiseerd rekruteringsbureau bieden wij u competente en flexibele steun aan voor deze situaties.

Flexibel personeel inhuren

Waarom zou u flexibel personeel inhuren?

Er zijn een aantal omstandigheden waarbij het inhuren van een tijdelijke werknemer gunstig kan zijn voor uw bedrijf. Wij beschrijven een aantal voorbeelden waarbij tijdelijk personeel wellicht in uw voordeel kan werken. Denk aan:
 
 • Zwangerschapsverlof of langdurig ziekteverlof
 • De intensiteit van de werklast, organisatieveranderingen of projecten
 • Temp naar perm oplossingen
 • Outsourcing non-core business processen aan externe bedrijven
 • Procesoptimalisatie
 • Organisatorische herstructurering
 • Implementatie van nieuwe technologieën of projecten
 • Start-up van een project

Voordelen van flexwerkers

Bedrijven die twijfelen of ze beter een vaste of een flex medewerker aannemen, houden best deze twee – van de vele – voordelen in het achterhoofd:
 

1. Snel en kostenefficiënt

Werkgevers waarderen met name de vaardigheden en de expertise contractors. Zij kunnen een snelle en kostenefficiënte oplossing zijn wanneer uw bedrijf nood heeft aan bepaalde vaardigheden of aan meer bekwame werknemers. Veel bedrijven kunnen eveneens op lange termijn voordelen halen uit contracting door de beste tijdelijke werknemers een permanente positie aan te bieden in het bedrijf.

Ook de resultaatgerichte focus van tijdelijk personeel is een voordeel. Door hun dynamische werkomgeving, zijn contractors doorgaans meer gericht op snelle oplossingen en resultaten, wat voor uw organisatie in bepaalde omstandigheden zeker nuttig kan zijn.
 

2. Hogere flexibiliteit en reactievermogen

Over het algemeen werkt een contractor tussen negen maanden en een jaar voor uw bedrijf, omdat die periode lang genoeg geacht wordt om de meerderheid van de projecten, vooral de meer technische of complexe projecten, tot een goed einde te brengen. Een minderheid kiest er echter voor om één tot drie maanden aan een project te werken.

Flexibel personeel kan in ieder geval een zeer handige en kostenefficiënte oplossing zijn wanneer u nood heeft aan vaardige werkkrachten die over bepaalde skills beschikken.
 
Daarnaast kunt u ook deze voordelen verwacten:
 
 • Onmiddellijke impact
 • Korter wervingsproces
 • Nieuwe perspectieven 
 • De nieuwe generatie gaat voor flexibiliteit en heeft nood aan snelle veranderingen op het vlak van verantwoordelijkheden en inhoud.

Een checklist

Kiest u voor een flexibele medewerker, dan hebben wij voor u een handige checklist.
 

1. Bepaal wat uw bedrijf nodig heeft

Ga na welke skills, vaardigheden en ervaring u nodig heeft, en hoelang u iemand zal moeten inzetten. De lengte van een opdracht is flexibel, want u kan bijvoorbeeld gemakkelijk een opdracht verlengen, maar een idee van hoelang iemand moet blijven is voordelig voor beide partijen.

2. Ga na of u hulp nodig heeft bij de zoektocht

Een rekruteringsbedrijf kan u toegang geven tot de juiste kandidaat die aan uw eisen voldoet. Onze flexibele werknemers zijn op voorhand getest en voorzien van de nodige referenties. We zorgen ook voor alle administratieve zaken die erbij komen kijken.
 

3. Hou rekening met wettelijke procedures

Flexibel personeel inhuren komt ook met bepaalde wettelijke verplichtingen. Maar hier kan Hays u ook bij helpen. U betaalt simpelweg de kosten van de contractor, terwijl wij ons bezighouden met alle juridische procedures zoals payroll, DIMONA…
 

4. Voorzie een onthaaldag

Het klinkt mogelijk logisch, maar: voorzie op voorhand een degelijke werkruimte, alle nodige logins, contacten en materiaal. Geef ook een korte onboarding-sessie zodat ze snel en efficiënt aan het werk kunnen.
 

5. Deel meteen uw verwachtingen mee

Het is enorm belangrijk om vanaf het begin uw verwachtingen mee te delen over kwantiteit en kwaliteit van het werk. Dit zorgt ervoor dat zowel u als de flexibele collega begrijpt wat hij of zij moet afleveren en dat jullie het over alles eens zijn.
 

6. Wees flexibel

Ten slotte hebben de meeste flexibele opdrachten een einddatum, maar dat kan altijd verlengd worden. In sommige gevallen biedt een werkgever zelfs een vast contract aan. Flexibiliteit in deze vorm van werken is essentieel.
 

Waarom kiezen voor Hays?

In de meeste gevallen werken zowel contractors als bedrijven samen met een rekruteringsbureau om ervoor te zorgen dat het wervings- en rekruteringsproces vlot verloopt.

Afhankelijk van hoeveel interviews u wenst te organiseren (doorgaans twee), kan de tijd tussen twee wervingen enkele weken in beslag nemen, maar door te vertrouwen op een rekruteringsbureau kan dit proces sneller verlopen. Op die manier kan u de vaardigheden die u nodig hebt zeer snel vinden en inzetten

Al jaren lang zijn wij actief bezig om bedrijven zoals het uwe te voorzien van gekwalificeerde specialisten, zodat u makkelijk gebruik kan maken van de actieve steun van onze medewerkers – zelfs op korte termijn. Hierdoor kunt u onmiddellijk reageren op veranderingen in de markt.
 
 • Wij kunnen het hele rekruteringsproces en de administratie op ons nemen.
   
 • Wij geven u de keuze uit hooggekwalificeerde experts uit onze databank van getrainde specialisten.
   
 • Door middel van ons Compliant Sourcing consulting concept, zorgen wij ervoor dat onze samenwerking met u overeenstemt met de wetgeving.
   
 • Er zijn geen minimumcontractperiodes.
   
 • U heeft de mogelijkheid om de flexwerkers die wij u bieden aan te nemen als permanente werknemers.
   
 • Samen met u analyseren wij wat u nodig heeft en zoeken we samen naar een oplossing die past bij uw specifieke situatie. 
   
 • U kunt bij ons flexibel personeel inhuren voor operationele rollen en sterk gespecialiseerde posities.

sfmc contact blok

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of opmerking of kan u hulp gebruiken bij het rekruteren? Wij nemen graag contact met u op.
 •  Met het versturen van dit formulier geeft u aan op de hoogte te zijn van ons privacybeleid dat uitlegt wat wij met uw persoonsgegevens doen.
 

block NL podcast FR/EN blog

 
In onze podcast Triangle Talk gaan we in gesprek met bedrijfsleiders, arbeidsmarktexperts en professionals rond trends, valkuilen en uitdagingen op de Belgische arbeidsmarkt.
 

block ik heb vacature

Op zoek naar kandidaten?

Wij geloven dat de juiste persoon een organisatie kan veranderen.