Podcast

Triangle Talk – de podcast van Hays België

 
Bestaat het glazen plafond nog? Zijn gepassioneerde werknemers een mythe? Zijn freelancers een meerwaarde voor een bedrijf of vooral een dure grap? In Triangle Talk, een podcast van rekruteringsbedrijf Hays België, beantwoorden we die en andere vragen tijdens een gemoedelijk gesprek met bedrijfsleiders, arbeidsmarktexperts en professionals. 

Seizoen 2

In het tweede seizoen van onze podcast praten we over kwesties zoals mobiliteit en werk, de war on talent, en employer branding. Beluister Triangle Talk hieronder of via je favoriete podcastplatform.
 

S2 Aflevering 6 – Geld of knuffels: het HR-dilemma van zorgen voor werknemers versus kosten (EN)

oktober 2023 - 30 minuten

Werknemers: hulpbron of handelswaar? Hoeveel kosten werknemers hun bedrijf en waarom zou je extra budget steken in de mensen die je hebt in plaats van in de mensen die je moet vervangen? Gaat soft HR vooral over comfortabele bureaustoelen en mensen in de watten leggen, of is het een essentieel onderdeel van uw HR-beleid voor uw bedrijf en uw mensen? En moet waardering altijd gevolgd worden door een extra zak geld?
 
In deze aflevering van 'Hays Triangle Talk' praten we met Karin Bastin, vicevoorzitter van het AmCham Human Capital & Talent Committee, en Philippe Dullaert, Finance Director voor de Hays EMEA-regio. Beluister de aflevering hieronder (in het Engels).
 
 

S2 Aflevering 5 – Welzijn op het werk: waarom een wekelijkse fruitmand slechter is dan niks doen

oktober 2023 - 30 minuten

Het ziekteverzuim in België blijft toenemen met bijna 20% meer ziektedagen voor burn-outs sinds 2019. Maar, geen zorgen, want bedrijven hebben dé oplossing: een fruitmand en een maandelijkse casual Friday. Of vergt het toch iets meer om het welzijn en welbevinden van werknemers te verbeteren? Waar komt dat stijgende ziekteverzuim overigens vandaan? Zijn bedrijven verworden tot hellholes of worden we met z'n allen gewoon watjes? En ja, gelukkige werknemers zijn productiever, maar is geld echt de enige drijfveer om een Health & Well-Being-beleid uit te werken? Nee. Dus, tijd om ermee aan de slag te gaan én wij hebben de juiste tips klaar.

In deze aflevering van 'Hays Triangle Talk' praten we met Elisabeth Kokken, eigenaar van Connectyco, en Ilze Pastyn, Internal Trainer en Health & Well-Being-ambassadeur bij Hays. Beluister de aflevering hieronder.
 
 

S2 Aflevering 4 – Employer branding: een duur fabeltje of de basis voor succes?

augustus 2023 - 30 minuten

Employer branding: als je marketingbureaus mag geloven, is dat dé oplossing om in een moeilijke kandidatenmarkt de juiste mensen te vinden. Maar wat is employer branding precies? Uitpakken met je wekelijkse fruitmand en een maandelijks drinkgelag op kantoor, of gaat het toch wat verder? Ben je als bedrijf een vogel voor de kat wanneer je niet, of nog niet, aan employer branding doet? Hoe begin je er zelfs aan? En… hoeveel zal dat je weer kosten?

In deze aflevering van 'Hays Triangle Talk' praten we met Emma Cottenie, adviseur Inclusief Ondernemen bij Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, en Caroline Nicque, Head of Marketing bij Hays België. Beluister de aflevering hieronder.
 
 

S2 Aflevering 3 – Duurzaamheid in de automotive: paradox of het perfecte huwelijk?

augustus 2023 - 29 minuten

De automotive sector en duurzaamheid: het klinkt als de spreidstand van Jean-Claude van Damme in een Volvo-reclame. Maar blijkbaar kan het. Niet zonder een uitdaging, natuurlijk. De strenge vereisten vanuit Europa, een talent pool die nog niet helemaal mee is én bestaand personeel dat mee de transitie moet willen en kunnen maken. Samen een wereld mee vormgeven waar wij, onze kleinkinderen en hun kinderen gezond oud kunnen worden, is een taak van ons allemaal. En, we moeten het vooral echt menen.

In deze aflevering van 'Hays Triangle Talk' praten we met Koen Leemans, Vice President Operations bij Volvo Group in Gent, en Maurice Roy, Sales Solution Director bij Hays Enterprise Solutions België-Nederland. Beluister de aflevering hieronder.
 

 

S2 Aflevering 2 – Er is een war for talent, maar hoe pak je dat aan? (FR)

augustus 2023 - 29 minuten

Het is duidelijk dat er een war for talent aan de gang is, met een tekort aan geschikte kandidaten en skills. Dat is niet bepaald nieuws. Maar ook al is deze situatie niet nieuw, bedrijven weten nog steeds niet altijd hoe ze er het best mee omgaan. Moeten we ons meer gaan richten op attitude dan op de juiste skills, en vervolgens investeren in bijscholing? Want ja, dan gaan mensen misschien weer weg en moeten we weer helemaal opnieuw beginnen. Of is het beter om over onze landsgrenzen te gaan zoeken naar nieuw talent?

Belise Songa, Agile Master bij BCIS en Young ICT Lady of the Year in 2022, en Nathalie Alhadeff, National Director bij Hays, bespreken de nieuwe arbeidsmarkt en hoe we de war for talent kunnen winnen. Lees de samenvatting op onze blog of beluister de aflevering hieronder (in het Frans).
 

 

S2 Aflevering 1 – Mobiliteit en werk: samen in de file, ja gezellig?

juli 2023 - 29 minutes

Mobiliteit in Belgie: voer voor veel gezucht in de ochtend aan de koffiemachine en voer voor hoofdpijn wanneer je 's avonds thuiskomt. We staan met z'n allen massaal in de file op weg naar het werk en, we blijven dat ook gewoon doen. Is de Belgische werknemer gewoon té verknocht aan de wagen om voor alternatieven te kiezen of wordt de auto nog te veel gepromoot vanuit de regering en werkgevers? En, we kunnen ook niet over mobiliteit praten zonder dat vermaledijde systeem van salariswagens te vermelden, want weinig zaken kennen zo veel voor- en tegenstanders als dat. Zijn er dan écht geen volwaardige alternatieven? En zo ja, welke?

In deze aflevering van 'Hays Triangle Talk' praten we met Dimitris Bousoulas, vakbondsafgevaardige bij ACV Antwerpen en lid van de raad van bestuur bij I-BUS, en Robby Vanuxem, Managing Director bij Hays. Lees de samenvatting op onze blog of beluister de aflevering hieronder.
 
 

 

Saison 1

Seizoen 1

Bestaat het glazen plafond nog? Zijn gepassioneerde werknemers een mythe? Zijn freelancers een meerwaarde voor een bedrijf of vooral een dure grap? In Triangle Talk, een podcast van rekruteringsbedrijf Hays België, beantwoorden we die en andere vragen tijdens een gemoedelijk gesprek met bedrijfsleiders, arbeidsmarktexperts en professionals. 

 

S1 Aflevering 6 – Is de technologiesector blind voor diversiteit?

juni 2023 - 30 minutes

De technologiesector: witter dan wit. In welke mate kan de sector zich innovatief en disruptief noemen wanneer ze er zelfs niet in slaagt om aan de meest basale vorm van diversiteit, namelijk man-vrouwverhouding, te voldoen? Waarom moet ze verder kijken dan enkel die vorm van diversiteit, om op die manier alle gemeenschappen te bereiken, of het nu gaat over mensen met een migratieachtergrond of over jongeren uit kansarme gezinnen?
 
Diversiteit en inclusie is nooit een makkelijk onderwerp en kent zelden een pasklaar antwoord. Toch gaan we samen met onze gasten Inès Herbosch, Chief Data Officer bij de Federale Overheidsdienst Justitie, en Jovanic Scheiris, National Director Technology bij Hays, de uitdaging aan! Lees de samenvatting in onze blog of beluister het volledige gesprek hieronder.
 

 

S1 Aflevering 5 – De impact van AI, XR en ChatGPT op de toekomst van HR

mei 2023 - 30 minutes

Het lijkt wel alsof AI pas de laatste maanden is uitgevonden. ChatGPT lijkt al niet meer weg te denken uit onze samenleving en job. En dan hebben we nog XR en VR, dat van de spelletjes. Maar zoals wel vaker met nieuwe technologieën, rijst al snel de vraag: wat betekenen ze voor onze job – hebben we die binnenkort nog? Of voor ons bedrijf: gaan we op tijd mee zijn met de nieuwste technologie? Hoe kunnen we AI en XR ten volle benutten? En, hoelang nog voor AI incontournable wordt?
 
Kenneth Dée, techjournalist bij DPG Media en Julie Desender, Team Leader IT bij Hays, bespreken de voordelen, uitdagingen en valkuilen van AI, XR en ChatGPT en welke impact ze hebben op ons werk. Lees de samenvatting in onze blog of beluister het volledige gesprek hieronder.
 

 

S1 Aflevering 4 – Gaan start-ups lopen met het beste talent?

mei 2023 - 30 minutes

Start-ups: bloedzuigers op de arbeidsmarkt die het beste talent weghalen bij grote bedrijven, of de ideale incubators voor ondernemende geesten? Zijn start-ups het walhalla voor iedereen met ambitie, of toch niet gemaakt voor iedereen? Zijn grote bedrijven compleet machteloos wanneer hun mensen ondernemingsgeest tonen of kunnen ze ook in eigen rangen opportuniteiten creëren? En, wat kunnen ze van elkaar leren?
 
In deze aflevering van 'Hays Triangle Talk' praten we met Joyce Stroeckx, co-founder van Collectief, een aanbieder van soft HR en community building solutions, en Philippe Dullaert, EMEA Finance Director bij Hays. Lees de samenvatting in onze blog of beluister het volledige gesprek hieronder.
 

 

S1 Aflevering 3 – Gepassioneerde werknemers, bestaan ze echt?

april 2023 - 30 minutes

Gepassioneerde werknemers: een mythe gecreëerd door werkgevers die vooral harde werkers willen voor weinig geld, of bestaan ze echt? Mag een werkgever van ‘passie’ een voorwaarde maken in een vacature, wanneer het jaren kan duren tot je jouw passie überhaupt ontdekt? Wat is er mis met gewoon je werk goed te doen? En wat is ‘quiet quitting’ nu echt?
 
Een gepassioneerd gesprek over ambities, verwachtingen, doelen en zingeving in je werk en bedrijf met Yasmien Naciri, ondernemer en algemeen directeur van Innovatiecentrum Werk en Julie Geller, Learning and Development Manager bij Hays. Lees de samenvatting in onze blog of beluister het volledige gesprek hieronder.
 
 

S1 Aflevering 2 – Freelancers: een dure grap of van toegevoegde waarde?

maart 2023 - 30 minutes
 
Waarom spreken we beter niet over een ‘gig economy’ wanneer we het hebben over freelancers? Hoe populair is dat statuut bij freelancers én bedrijven? Doen werkgevers er goed aan om voor een optimale cultural fit te zorgen, wanneer freelancers vaak na enkele maanden weer weg zijn? 
 
Freelancing komt met bepaalde uitdagingen – zoals gebrek aan contract, geen echt deel uitmaken van een bedrijf – maar schept zo veel opportuniteiten voor zowel freelancer als organisatie. Welke precies, daar hebben we het in aflevering 2 over met Sophie Vernaet, Business Director Technology bij Hays, en Marleen Deleu, Director Trends & Insights bij Nextconomy en auteur van het boek ‘Mis geen Talent’. Beluister het volledige gesprek hieronder.
 
 
 

S1 Aflevering 1 – "Eerst te aardig, dan een feeks." – Vrouwen en leiderschap 

maart 2023 - 28 minutes

Wat maakt het zo bijzonder dat een vrouw een topfunctie opneemt in een bedrijf? Of is dat helemaal niet bijzonder? Moét een bedrijf per se kiezen voor een vrouw of draait het enkel om de juiste persoon op de juiste plek? Houden vrouwen het glazen plafond mee in stand? En bestaat de glazen klif echt? Lees de samenvatting in onze blog of beluister het volledige gesprek hieronder.
 
Tamara Vereecken, EMEA Director bij Hays, en Linda Alblas - van den Burg, Managing Director ICI Paris XL Benelux praten erover in de eerste aflevering van onze podcast Triangle Talk.
 
 

Listen on links podcast

 
 

Block volg hays op social

Volg ons op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.be
Volg Hays op Instagram - Hays.be
Volg Hays op TikTok- Hays.be

block ik heb vacature

Op zoek naar kandidaten?

Wij geloven dat de juiste persoon een organisatie kan veranderen. 

block onderzoek en inspiratie

Onderzoek & Inspiratie

De wereld van werk versterken begint met het delen van kennis.

block meer over hays

Form newsletter podcast

Meer inspiratie?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief


Door dit formulier in te dienen geeft u aan dat u op de hoogte bent van ons privacybeleid waarin wordt uitgelegd wat wij met uw persoonlijke gegevens doen.