De top tien meest gevraagde tech functies waarvoor jij moet solliciteren in 2023

De top tien meest gevraagde tech functies waarvoor jij moet solliciteren in 2023


Het belang van digitale infrastructuur is de afgelopen drie jaar enorm toegenomen. Iets wat voor veel organisaties al een prioriteit was, werd plotseling een noodzaak. Als gevolg daarvan schoot het aantal beschikbare tech jobs de hoogte in.

Nu hebben bedrijven de tijd gehad om na te denken en hun toekomstige behoeften te analyseren. Het is geen geheim dat digitale vaardigheden voor veel werknemers al een noodzaak zijn en door innovatie zal daar bij werkgevers vraag naar blijven komen.
 
Het gevolg is dat de meest gezochte tech profielen van 2022 niet helemaal hetzelfde zijn als die van dit jaar. Als marktleiders hebben we de recente aanwervingstrends geanalyseerd en gekeken naar de functies waarvoor onze klanten in het huidige landschap rekruteren, om de top tien van meest gevraagde tech vacatures in 2023 te bepalen.
 

Meest gevraagde tech functies in 2023: belangrijkste inzichten

  • De meest gezochte kandidaten zijn niet noodzakelijk die met technische vaardigheden, maar diegenen die projecten kunnen begeleiden en nieuwe inzichten kunnen geven.
  • Nu digitale transformatie en innovatie wereldwijd blijven toenemen, is er meer vraag naar ontwikkelaars en engineers.
  • Hoewel bedrijven de tijd hebben gehad om zich aan te passen, is de verandering nog steeds aan de gang en zijn er nog steeds mensen nodig om dit proces te begeleiden.

Waarom zijn tech jobs zo populair?

Bedrijven hebben mensen nodig die projecten tot een goed einde kunnen brengen en nauw samenwerken met alle betrokken partijen. Terwijl andere functies in onze top tien vooral technische vaardigheden vereisen, draait het bij deze functies om soft skills en het zien van het grotere plaatje van de algemene strategie.
 
Natuurlijk is er nog steeds vraag naar mensen met die technische kennis. Ontwikkelaars en engineers zullen zowel de producten voor intern als extern gebruik ontwerpen en ontwikkelen. Het is ook hier dat DevOps engineers veel gevraagd blijven, gezien de scope die ze hebben. Daarnaast hebben ondernemingen ook mensen nodig die de gegevens kunnen interpreteren en de business inzichten kunnen geven in de vorm van bruikbare oplossingen.
 
Een belangrijke vaardigheid die in al die functies nodig is, is aanpassingsvermogen. Veel werknemers zullen werkzaam zijn in een groeiende omgevingen of omgevingen in transformatie, en flexibiliteit is dan een troef.
 

Top tien van meest gezochte tech profielen in 2023

10. Change Manager

Change managers zijn staan bekend om hun goede communicatieskills en zijn experten in verandering. Zij zijn de meest geschikte personen om projecten te leiden en te focussen op de gebruikte methoden voor digitale veranderingen.
 

9. Scrum Master

De Scrum Master werkt in het Scrumteam samen met ontwikkelaars en de product owner. Deze persoon begeleidt de hele procedure en coacht het team. Een goede Scrum Master is een expert in Agile methodologieën en communiceert heel efficiënt.
 

8. DevOps Engineer

Wie in deze functie werkt, heeft een breder takenpakket dan in de meeste technische functies en werkt samen met ontwikkelaars en operations bij het ontwikkelen en uitrollen van nieuwe releases.
 

7. Data Engineer

Deze functie bestaat uit het bouwen van systemen om gegevens te verzamelen en analyses te voorzien voor de juiste mensen in het bedrijf.
 

6. Software Engineer

Software engineers ontwerpen, bouwen en testen verschillende soorten systemen en applicaties voor bedrijven. Ze werken samen met de klant en collega's, om zo een compleet en goed werkend programma of applicatie te maken dat voldoet aan de eisen van de opdrachtgever.
 

5. Java Developer

Java is een van de belangrijkste programmeertalen voor software. Wie vertrouwd is met de programmeertaal zal in 2023 tal van mogelijkheden hebben, zowel bij een startups als bij multinationals.
 

4. Data-Analist

Data-analisten gebruiken de informatie van engineers om problemen op te lossen en inzichten te verkrijgen. Degenen met ervaring en kwalificaties zijn populair bij werkgevers, maar er zijn ook veel leermogelijkheden voor juniors omdat de vraag groter is dan het aanbod.
 

3. .NET Developer

Deze rol richt zich op het programmeren voor Microsoft Windows. Kan je coderen voor apps en andere software met talen als C# of VB.NET, dan zijn er diverse functies voor jou beschikbaar.
 

2. Projectmanager

Projectmanagers stonden vorig jaar op nummer één in onze lijst en zijn nog steeds populair nu bedrijven bezig zijn met hun digitale transformatie. Je moet een sterke leider zijn met goede communicatieve vaardigheden om in deze functie uit te blinken.
 

1. Business Analyst

De meest gevraagde technische functie op onze lijst. Bedrijven hebben mensen nodig die weten wat de business nodig heeft en trends weten te identificeren. Zelfs als je niet het juiste diploma hebt: organisaties nemen kandidaten aan die ervaring hebben met dit soort werk, ongeacht hun opleiding.
 
Als jouw levenslange carrièrepartner kunnen wij de juiste job vinden voor jou, ongeacht je niveau of ervaring. Als je klaar bent voor een nieuwe stap in je carrière in 2023, zoek dan hier naar onze tech vacatures.

Block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste job je leven kan veranderen.
 

block onderzoek en inspiratie

Onderzoek & Inspiratie

De wereld van werk versterken begint met het delen van kennis.

Block volg hays op social

Volg ons op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.be
Volg Hays op Instagram - Hays.be
Volg Hays op TikTok- Hays.be