Hoe blijf je productief op het werk tijdens de Ramadan?

Hoe blijf je productief op het werk tijdens de Ramadan?

 
Ramadan, de negende maand van de islamitische kalender, is één van de heiligste maanden van het geloof. Van zonsondergang tot zonsopgang vasten gelovigen een maand lang. Dit kan hun productiviteit op het werk beïnvloeden. Lees hieronder de tips van onze Hays-collega’s om productievere werkdagen te hebben tijdens het vasten. Wij wensen jullie allemaal een gelukkige en gezegende Ramadan.

Vijf tips van Hays-collega’s uit België en Marokko

1.    Vroege vogel

Ik probeer mijn werkdag zo vroeg mogelijk te beginnen. Dit is een echte aanrader met flexibele werkuren omdat je dan vroeger kan stoppen. Omdat ik sowieso minder productief ben in de namiddag, vertrek ik vroeger en begin ik aan de voorbereiding van het avondmaal. 
- Yousra, Digital Marketeer België
 

2.    Evenwichtige voeding & slapen

Als je bij de iftar gevarieerd eet, kom je de volgende dag écht zonder kleerscheuren door. De eerste 3-5 dagen zijn wat aanpassen maar eens je daar voorbij bent, wordt het snel routine. Begin al enkele dagen voor de Ramadan met minder koffie en suiker, zo zijn de eerste dagen van de Ramadan makkelijker. Geef prioriteit aan slaap! Met voldoende slaap ben je gefocust en heb ook minder snacks-, koffie- en suikercravings!
- Hamid, Client Director België
 

3.    Vitaminen zijn essentieel

Ik neem voor elk ochtendgebed mijn vitamines. Vitaminen zijn ook heel belangrijk wanneer je niet vast!
- Sanae, Recruitment Consultant Logistics Trainee België
 

4.    Pauzes & verfrissing

Het is belangrijk om korte pauzes te nemen, om stress te verminderen en de hele dag ontspannen. Een korte wassing doen voor elk gebed verfrist ook het lichaam. Dit is niet alleen een onderdeel van de gebedsroutine, maar het helpt ook om je af te koelen op warmere dagen.
- Youssef El Hassani, Delivery Consultant Marokko
 

5.    Een goede balans & hydratatie

Het geheim ligt in een goede balans: goed timemanagement en dagelijkse organisatie. En vergeet niet voldoende water te drinken tijdens de uren dat je niet vast. Je blijft gehydrateerd door water te drinken en fruit en groenten te eten die veel water bevatten, zoals bosbessen, sinaasappels, komkommers en tomaten.
- Zineb Mouli, Delivery Consultant Marokko
 
Werken tijdens het vasten kan een uitdaging zijn omdat je aandacht wordt beïnvloed door honger en dorst. Dit gebeurt meestal op de eerste dagen van de Ramadan, omdat je lichaam nog niet gewend is aan deze veranderingen in je levensstijl. Het is in elk geval mogelijk om gefocust te blijven op het werk, zelfs als je een hele maand vast. Het vraagt alleen een andere aanpak om productief te blijven.
 
Het beste advies om productief te blijven op het werk tijdens de Ramadan is een goede dagindeling. Vermijd activiteiten die je tijd en energie verspillen. Onthoud dat er manieren zijn om je religie te beoefenen zonder je professionele activiteiten uit het oog te verliezen. Fijne Ramadan!
 
Lees voor meer tips om voor je (mentale) gezondheid en welzijn te zorgen, terwijl je een succesvolle carrière nastreeft, ons artikel over een gezond evenwicht tussen werk en privé
 

Benedicte Mbayi

Content Marketeer Hays Belgium
 

block send your CV

Verstuur je cv

Wij geloven dat er voor iedereen een passende job beschikbaar is. 

block vind je nieuwe job

Vind je nieuwe job

Vind perm jobs
Vind contracting jobs
Vind flexibele jobs
Vacatures in Gent
Vacatures in Brussel
Vacatures in Antwerpen
Stuur ons jouw cv
 

block carriere advies logo

Refer a friend

Zijn je vrienden op zoek naar een job?

Verwijs je vrienden naar Hays en ontvang €250,- voor elke vriend die via ons een baan krijgt.

block meer over hays

Block volg hays op social

Volg ons op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.be
Volg Hays op Instagram - Hays.be
Volg Hays op TikTok- Hays.be