Match jouw job met je sterrenbeeld

Match jouw job met je sterrenbeeld

 
Work smarter, not harder. Je moet gaan werken om je brood te verdienen, maar dat betekent niet dat je je daardoor ellendig moet voelen. Er zijn bepaalde carrières waarin jouw sterrenbeeld het best presteert, dus waarom zou je de astrologie niet gebruiken als een cheat-code naar succes? Lees over de carrière die je volgens jouw sterrenbeeld moet hebben en ontdek hoe je je meest productieve en gelukkigste zelf op het werk kan worden!

1.    ♈︎ RAM (21/03-21/04) – Leider

Jouw moed en lef zijn prachtige kwaliteiten! Jouw uitdagende persoonlijkheid geeft je de boost die je nodig hebt om dapper de professionele ladder te beklimmen, waardoor je je meer aangetrokken voelt tot traditionele beroepen en veeleisende functies. Jij bent de leider van de dierenriem en daarom word je vaak geprezen om je vele hard verdiende successen. Hoe meer je voor iets moet werken, hoe meer je het wilt. Je bent graag nummer 1.

JOBS: Sales Manager, Marketing Manager, PR Executive,... 
KERNWOORDEN IN JOBOMSCHRIJVINGEN: moedig, sterk, vastberaden,...
 

2.   ♉︎ STIER (20/04-20/05) – Eigenwijs  

Jouw sterrenbeeld staat bekend om je koppigheid, maar je hebt zoveel meer in je mars dan je op het eerste gezicht zou zeggen, Stier. Jouw "ride-or-die" loyaliteit maakt jou uniek. Hoe excentrieker, eigenzinniger en innovatiever je bent in je carrière, hoe groter jouw successen!
 
JOBS: Ingenieur, Digitale Marketeer, Resort Manager,...
KERNWOORDEN IN JOBOMSCHRIJVINGEN: loyaal, begeleiding, innovatief,...
 
 

3.   ♊︎ TWEELINGEN (21/05-20/06) – Mr. of Mevr. “Ik kan het allemaal”  

Jouw onbaatzuchtigheid en empathie maken van jou een echte troef op het werk. Hoe meer ruimte je hebt om vrij te observeren, te dromen en je verbeelding de vrije loop te laten, hoe meer inspiratie je krijgt! Je ziet de wereld door een roze bril en je hebt ook een geweldig kritisch denkvermogen. 

JOBS: Virtueel Assistent, Communicatiespecialist, Architect,...
KERNWOORDEN IN JOBOMSCHRIJVINGEN: empathisch, observatie, communicatie,...
 

4.    ♋︎ KREEFT (21/06-22/07) - Doorzetter

Je gevoeligheid is een geschenk, waardoor je een geboren pionier bent. Je bent net zo inspirerend en ambitieus als enthousiast. Met andere woorden, wees niet bang om het voortouw te nemen als het om je carrière gaat. Dit lijkt misschien een beetje in tegenspraak met het beeld van de superlieve Kreeft. Deze sterke punten spelen alleen maar in je voordeel op werkvlak! Je steunt graag mensen en dit is één van de vele kwaliteiten die jou zo'n geweldige leider maken. Je durft ook risico's te nemen, zonder competitief te zijn.

JOBS: Content Strateeg, Bedrijfsleider, Financieel Planner,...
KERNWOORDEN IN JOBOMSCHRIJVINGEN: pionier, ambitieus, ondersteunend,...
 

5.    ♌︎ LEEUW (23/07-22/08) – Het zonnetje 

Je wordt niet alleen geleid door de zon - het centrum van het universum - maar je warme persoonlijkheid brengt ook heel veel vreugde in je professionele leven. Hoewel de wereld bekend is met jouw leiderschapskwaliteiten, zijn ze bijna nooit voorbereid op jouw koppige ambities. Jij begrijpt dat langzaam en gestaag de race wint. Blijf liefde en plezier brengen in de wereld om je heen!
 
JOBS: Brand Consultant, Business Coach, Event Manager,... 
KERNWOORDEN IN JOBOMSCHRIJVINGEN: leider, competitief, ondernemend, gedreven,...
 
 

6.    ♍︎ MAAGD (23/08-22/09) - Manusje-van-alles 

Zeggen dat je ongelooflijk hands-on bent op het werk zou een understatement zijn! En hoewel je zoveel meer bent dan een uitstekende strateeg en een analytisch persoon, zijn dit enkele van de vele kwaliteiten die je professionaliteit kenmerken. Je voelt je ook thuis in een veeleisende werkomgeving, je bent een ongelooflijke teamspeler en een zeer veelzijdige denker. Je voelt je het sterkst als je veel verschillende petten kunt dragen. 
 
JOBS: Big Data Analist, Accountant, Persoonlijke Assistent,...
KERNWOORDEN IN JOBOMSCHRIJVINGEN: hands-on, snel, teamspeler, veelzijdig,...
 
 

7.    ♎︎ WEEGSCHAAL (23/09-22/10) - De Brug  

Je hebt sterke diplomatische vaardigheden en je bent rechtvaardig. Het is logisch dat het symbool van jouw sterrenbeeld een weegschaal is, daarom ben je heel empathisch, ben je betrouwbaar en bekijk je elke situatie van beide kanten. Jij bent de brug tussen de pro's en de contra's! Je kan soms besluiteloos zijn, maar het belangrijkste is dat je duidelijke grenzen stelt, vooral als het gaat om de balans tussen werk en privé. Je hebt zoveel liefde te geven en de wereld verwacht daardoor veel van je. Verlies jezelf niet in je werk!

JOBS: HR-manager, Preventieadviseur, Administratief Assistent, Bouwkundig Ingenieur,...
KERNWOORDEN IN JOBOMSCHRIJVINGEN: communicatie, betrouwbaarheid, sociaal,...
 

8.    ♏︎ SCORPION (23/10-21/11) - " Un grand coup ou rien "

Als het jouw hart niet sneller doet slaan, dan ben je gewoon niet geïnteresseerd, Schorpioen. Dat is toch niet te veel gevraagd? Jij bent een van de meest gepassioneerde tekens in de dierenriem: "misschien" bestaat niet in jouw woordenboek, wat tegelijkertijd indrukwekkend en intimiderend is. Het hangt allemaal af van de stemming waarin je die dag bent. Naast je go-big-or-go-home mentaliteit, ben je ook onbeschaamd flamboyant met je passieprojecten en professionele imago. Je bent koppig, intens en hongerig naar succes. 

JOBS: financieel controleur, dataverzamelaar, computerwetenschapper,...
KERNWOORDEN IN JOBOMSCHRIJVINGEN: ontwikkeling, onafhankelijk, flexibel,...
 

9.    ♐︎ BOOGSCHUTTER (22/11-21/12) – De Bezig Bij 

Je staat bekend om je ontspannen karakter, maar dat is niet per se de beste manier om je professionaliteit en carrière-ethiek te beschrijven. Je bent nog steeds liever onderweg dan dat je de hele dag aan een bureau zit. Dit betekent dat je behoefte hebt aan afwisseling in je job, want je hebt de neiging om je te vervelen met monotone dagelijkse taken. Houd in gedachten dat perfectie niet bestaat, dus probeer minder kritisch te zijn met jezelf. 

JOBS: Kredietanalist, Event Coördinator, Financieel Adviseur,...
KERNWOORDEN IN JOBOMSCHRIJVINGEN: flexibel, doorzettingsvermogen, leider,...
 

10.    ♑︎ STEENBOK (22-12-19/01) - De Grote Baas

Het is niet zo dat je tegen vooruitgang en innovatie bent, maar je houdt je liever aan wat je kent! In plaats van te veel risico's te nemen, volg je liever de regels van het boekje, want vasthouden aan het vertrouwde werkt altijd. De beste manier om je professionele persoonlijkheid te omschrijven is door stil te staan bij het feit dat je van nature autoriteit, aanzien en naamsbekendheid hebt. Je voelt je intuïtief aangetrokken tot discipline en structuur. Je bent uiterst charmant en overtuigend, wat je goed van pas komt in de professionele wereld. En hoewel je geen moeite hebt om voet bij stuk te houden en te vechten om je doelen te bereiken, is confrontatie en gebrek aan respect wel het laatste waar je in je professionele leven mee te maken wilt hebben. Je kiest er altijd voor om de vrede te bewaren. 
 
JOBS: Creatief Directeur, Supply Chain Manager, IT-manager, Site manager,...
KERNWOORDEN IN JOBOMSCHRIJVINGEN: autoriteit, structuur, doelgericht, praktisch,...
 
 

11.    ♒︎ WATERMAN (20/01-18/02) – De Gezelligste 

Het stereotype van jouw sterrenbeeld is dat je de vriendelijkste en gezelligste bent, maar je bent tegelijkertijd ook mysterieus. Watermannen, die altijd nieuwe dingen willen leren en heel nieuwsgierig zijn, wakkeren hun levendige verbeelding aan door onbekend terrein te verkennen. Je behoefte aan zelfexpressie en creativiteit. Jouw doelgerichtheid maakt je een aanwinst van onschatbare waarde voor elk bedrijf, waarbij je voortdurend frisse perspectieven en innovatieve oplossingen in het team brengt. 
 
JOBS: Grafisch ontwerper, UX-ontwerper, Softwareontwikkelaar,...
KERNWOORDEN IN JOBOMSCHRIJVINGEN: creatief, prestatiegericht, avontuurlijk,...
 
 

12.    ♓︎ VISSEN (19/02-20/03) – De Avonturier 

Je impulsieve persoonlijkheid bloeit helemaal open wanneer je gedurfd, uitdagend en spontaan mag zijn. Je bent ook erg nieuwsgierig en lost graag problemen op. Hoe meer vrijheid je hebt in je carrière, hoe meer je zal groeien. Spannende ervaringen lessen je dorst naar het leven en je verwacht hetzelfde van je professionele beroep! 

JOBS: Codeur, AI-ontwikkelaar, App-ontwerper, R&D-onderzoeker
KERNWOORDEN IN JOBOMSCHRIJVINGEN: vrijheid, empathie, begeleiden, verzorgen,...
 
Ben je klaar voor een carrièreswitch die perfect bij je persoonlijkheid en sterrenbeeld past? Bekijk onze meest recente vacatures!
 

Benedicte Mbayi

Content Marketeer Hays Belgium
 

Block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste job je leven kan veranderen.
 

block cv template

Een gratis cv template

We hebben een gratis cv template voor jou beschikbaar.

Block volg hays op social

Volg ons op social media

Volg Hays op LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.be
Volg Hays op Instagram - Hays.be
Volg Hays op TikTok- Hays.be