Flexible solutions candidate main region

FLEXIBLE SOLUTIONS
TAILORED TO YOUR NEEDS

Of je nu op zoek bent naar een eerste job na je studies, na een pauze terugkeert naar het werkveld of gewoon van job wil veranderen – interimwerk is vaak een zeer interessante opportuniteit. Onze consultants kunnen jouw vaardigheden koppelen aan flexibele rollen in verschillende bedrijven in jouw regio.

Tijdelijke jobs kunnen zeer interessant zijn voor veel werknemers. Of je nu op zoek bent naar je eerste job of naar een kans om veel ervaring op te doen in verschillende sectors, een flexibel contract kan een goed idee zijn voor jou. Hays is hier om jou te helpen! Onze consultants hebben een uitgebreide kennis opgebouwd in veel verschillende domeinen en kennen hun lokale markten vanbinnen en vanbuiten. Zij kennen ook alle grote, middelgrote en kleine bedrijven in jouw omgeving en zullen jouw vaardigheden dus op een zeer snelle en efficiënte manier kunnen linken aan de juiste functies. 
 

Met een flexibel contract krijg je...

•    Veel verschillende opdrachten die je helpen om je verworven vaardigheden
      te verbeteren en om nieuwe vaardigheden te verwerven en zo je cv verder uit te breiden.
•    Contact met verschillende professionals – cruciaal om sterke netwerken uit te bouwen.
•    Financiële vrijheid waardoor je de mogelijkheid hebt om meer selectief te zijn op het vlak van permanente
      jobmogelijkheden terwijl je je inkomen behoudt.
•    Flexibele uren als je meer tijd wil spenderen met je familie of als je wil focussen op een hobby.
 

Waarom kiezen voor Hays?

•    Betrouwbaar en eerlijk loon.
•    Nauwe opvolging tijdens je opdracht.
•    Een intentieverklaring in het geval van temp-naar-perm.
•    Een groot netwerk van bedrijven.
•    Een constante stroom van tijdelijke opdrachten.

Denk maar eens na over de mogelijke voordelen van een tijdelijke opdracht, want daar bestaan wel wat misvattingen rond. Hieronder vind je de meest frequente! 
 

Mythes over tijdelijke contracten

1.    Mythe 1: tijdelijk werk is minderwaardig

De interimsector is sterk geëvolueerd, vooral voor professionele en technische beroepen. Organisaties en professionelen uit verschillende domeinen met verschillende ervaringsniveaus beginnen de voordelen van hoge flexibiliteit stilaan in te zien. Bedrijven kunnen snel toegang krijgen tot uiterst bekwame specialisten en, hoewel beginnersfuncties nog steeds relevant zijn, begint de populariteit van tijdelijke opdrachten van hoog niveau toe te nemen.

2.    Mythe 2: bedrijven nemen geen tijdelijke werkkrachten aan

Integendeel. Veel bedrijven zien tijdelijke aanwerving als een manier om mensen te evalueren voor permanente posities. Om de kloof te dichten, werven ze de meest succesvolle tijdelijke deskundigen die ze kunnen vinden door een temp-naar-permstrategie. 

3.    Mythe 3: tijdelijk werk kan enkel op korte termijn, zeer sporadisch en aan een laag loon

Veel tijdelijke werknemers draaien in werkelijkheid voltijdse uren. Bovendien kunnen tijdelijke opdrachten lopen van een aantal dagen tot meer dan een jaar. Wat de lonen betreft, interimposities worden even goed betaald als vaste posities, en de werknemers met de meest gewilde vaardigheden krijgen meestal ook nog een bonus. Om het beste tijdelijke talent aan te trekken, bieden bedrijven voor werving en selectie een competitief salaris en een aantal voordelen.

4.    Mythe 4: tijdelijk werk is niet aantrekkelijk op je cv

Door de groei van de interimsector worden flexibele opdrachten steeds meer als projecten van hoog niveau gezien en minder als beginnersposities. Aanwervende managers weten dat waardevolle ervaring belangrijk is om projecten in goede banen te kunnen leiden. 

5.    Mythe 5: tijdens interimwerk kan je geen nieuwe vaardigheden verwerven

Professionelen die als interim werken zijn vaak betrokken bij projecten die even interessant en uitdagend zijn als de projecten die ze in permanente posities zouden tegenkomen, waardoor hun vaardigheden getest, verbeterd en uitgebreid worden.

6.    Mythe 6: je kan niet gelijktijdig een nieuwe job zoeken en werken

Het kan best zijn dat je enkele aanpassingen moet doen in verband met hoe en wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe job, maar het zou niet te moeilijk mogen zijn. Onthoud ook dat je tijdelijke opdracht kan helpen bij het vinden van een nieuwe opportuniteit. Je weet nooit wanneer er een nieuwe positie vrij komt in het bedrijf waarvoor je werkt of wanneer je mensen ontmoet die je willen aanbevelen voor een nieuwe positie!

Hebben we je warm kunnen maken voor een flexibele opdracht of twijfel je nog steeds? Onze consultants kunnen je daarbij helpen. Dien je sollicitatie bij ons in via de website of contacteer het Hays-kantoor van jouw regio.

Temp CTA box candidates

Onze temp vacatures

Ontdek de beste tijdelijke vacatures in jouw regio.

Onze vacatures

Contacteer ons

Meer informatie ? Contacteer onze experts !

Contact us

Stuur ons jouw CV

Wij kunnen je helpen de perfecte job te vinden.

Stuur je CV

Refer a friend

Zijn je vrienden op zoek naar een job?

Stel ons jouw vrienden voor en win 100 €!

Career academy promo box

Carrièreadvies nodig?

Wij zijn jouw loopbaancoach voor alle stappen in je carrière.