Social media gebruiken

Hoe kan je social media gebruiken om een job te vinden?

Het is een onmiskenbaar feit dat digitalisering een enorme invloed heeft op onze professionele wereld. Onze grootouders moesten enkele dagen wachten op professionele informatie, terwijl generaties X, Y en Z de informatie binnen enkele minuten, of zelfs seconden verwachten.

Social media gebruiken - Hays.be

Ook de wereld van rekrutering is geëvolueerd van mond-tot-mond communicatie naar een online wereld. Wil jij een digitale identiteit aanmanmaken? Hier zijn onze tips:

5 tips om social media te gebruiken om een nieuwe job te vinden

Zorg dat je een onderbouwd cv hebt

Een goed cv is de basis. Je hebt een goed onderbouwd cv nodig dat je toelaat om structuur aan te brengen in je profiel en om je ervaringen en kwaliteiten in de spotlight te zetten. Je profiel moet zoals al jouw competenties authentiek zijn omdat het kort erna online gaat.

Wij hebben een gratis cv voorbeeld voor je gemaakt, welke je kan gebruiken voor jouw zoektocht naar een nieuwe job.

Creëer een LinkedIn profiel

LinkedIn is het grootste professionele sociale medium in de wereld.

Je hebt een cv op papier? Dan is het tijd om het te digitaliseren! Creëer een LinkedIn profiel en vul vooral de volgende velden in: ervaringen, opleidingen en vergeet ook niet te vermelden welke diploma’s je hebt behaald.

Net als je cv moet ook je LinkedIn profiel geüpdate worden bij elke nieuwe ervaring die je opdoet. Het is ook belangrijk dat je een professionele foto toevoegt aan je profiel. De profielen met foto worden 7 keer meer bekeken.

Lees hier hoe je een goed LinkedIn profiel kan aanmaken.

Hou je imago op Facebook hoog

Facebook wordt gebruikt voor het privéleven, we raden je aan om je persoonlijk profiel te beschermen en privé te houden.

Facebook is het tweede meest gebruikte sociaal medium. Dit netwerk vertelt meer over je privéleven dan over je professioneel leven hoewel het belangrijk is om hier ook een goede foto te hebben indien je benaderd wordt langs dit kanaal.

Dan is het aan jou, je kiest zelf welke inhoud je wil delen met je vrienden als je Facebook als social media gebruiken gaat. Een tip: vermijd de politieke en religieuze onderwerpen die verkeerd geïnterpreteerd kunnen worden door je netwerk. Het is ook belangrijk om een neutraal beeld te behouden bij vrienden, familie en collega’s.

Verbind met Twitter

Voor nieuwe mensen die niet bekend zijn met Twitter, onthoud dat dit netwerk voornamelijk gebruikt wordt door journalisten, politiekers en professionals. Zij hebben 2 doeleinden. Het eerste is om reacties te krijgen op enkele onderwerpen met een hashtag, en om debatten te genereren. Het tweede doel is om je op de hoogte houden van huidige events of gebeurtenissen. 

Als je op Twitter de zoekopdracht #vacature, #bejobs of #careeracademy ingeeft opent er een nieuwe wereld. Ontdek een ruim aanbod aan vacatures!

Wees actief op Linkedin en Facebookgroepen

Of je nu op LinkedIn of Facebook zit, volg relevante groepen of pagina’s. Je zal er veel tips en vacatures vinden.

De mensen op LinkedIn representeren 80% van de passieve kandidaten, dit wil zeggen dat ze wel uitkijken naar mooie kansen maar niet expliciet aan het zoeken zijn. Wees dus niet bang om in te gaan op vacatures om zo te connecteren met relevante personen en aarzel ook niet om bedrijven te volgen waar je wil evolueren.

Je kan ook gewoon Hays Belgium volgen om op de hoogte te blijven van alle nieuwe kansen!

LinkedIn, Facebook of Twitter zijn middelen die je toelaten om aandachtig te zijn voor alle nieuwe kansen die jouw interesse opwekken. Wanneer je eerste contact met je toekomstige werknemer komt door social media gebruiken, is het belangrijk om aandacht te besteden aan een goed imago!

Bekijk hier hoe je een goed LinkedIn profiel aanmaken kan, of ontvang hulp bij het zoeken naar een job.

Block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.

block job search planner

Nieuwe job zoeken - Hays.be

Why us Right Hand box

Block volg hays op social

Volg ons op social

Volg Hays op LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.be
Volg Hays op Instagram - Hays.be
Volg Hays op Youtube - Hays.be