Zo schrijft u in 5 stappen een aanbeveling op Linkedin (met voorbeeld)

Zo schrijft u in 5 stappen een aanbeveling op Linkedin (met voorbeeld)

Ruim 3,5 miljoen werknemers in België hebben tegenwoordig een LinkedIn account. Voor veel mensen is het ook een waardevol netwerk om een nieuwe job te vinden. Wat hierbij kan helpen is een LinkedIn aanbeveling; dit is openbaar en uw hele professionele netwerk kan meelezen.

Aanbeveling LinkedIn voorbeeld
 
Hoe zorgt u ervoor dat wat u wilt zeggen over iemand er ook uitspringt, eerlijk is en tegelijkertijd niet teveel tijd kost? 

Met de stappen en voorbeelden hieronder kunt u binnen 10 minuten een perfecte aanbeveling LinkedIn geven, of inspiratie opdoen. 
 

Aanbeveling LinkedIn (met voorbeeld) in 5 stappen

1. Begin allereerst met een pakkende zin

Net zoals bij een blog, wilt u met de eerste zin van uw LinkedIn recommendation de aandacht trekken. Het doel is namelijk dat uw aanbeveling gelezen wordt. Ideaal gezien gaat dit over hoe goed de persoon het heeft gedaan tijdens het samenwerken. Wees hier wel voorzichtig mee en overdrijf dit niet, schrijf bijvoorbeeld:  

“Niet veel mensen hebben de kans om een manager te hebben die ook nog als coach en mentor werkt, gelukkig is … zo’n iemand.” of,

“Inspirerend en motiverend, dat is wat er in mij opkomt als ik … zou beschrijven.”.
 

2. Beschrijf de relatie tussen jullie

De tweede stap is om aan te geven wat jullie relatie is. Waar hebben jullie samen aan gewerkt en hoe lang bijvoorbeeld. Hier hoeft u geen uitgebreid verhaal van te maken. Het is voornamelijk belangrijk om te laten zien dat u gekwalificeerd bent om deze LinkedIn aanbeveling te schrijven. Zoals: 
 
“Ik had het plezier om 2 jaar te mogen werken met … bij …, in verschillende projectteams.” of,

“Ik heb … aangenomen om als interim … aan de slag te gaan bij …, en zij heeft deze taak van 6 maanden fantastisch afgerond.”.
 

3. Het delen van de competenties

Als u een aanbeveling op LinkedIn schrijven gaat, dan is de kans groot dat u een positief gevoel hebt over deze persoon. Het is belangrijk om dit zo kort mogelijk op te schrijven, om de boodschap duidelijk over te brengen. Denk aan één of twee zaken die deze persoon beter of anders doet. 

“Zijn vermogen om met meerdere projecten tegelijkertijd bezig te zijn was knap om te zien. En tegelijkertijd maakte hij ook een groot verschil in de productiviteit binnen het team.” of,

“Het was altijd bijzonder om te zien hoe … binnen een groep, mensen aan boord kreeg voor haar ideeën, zelfs wanneer veel mensen het niet eens leken te zijn.”.
 

4. Breng de persoonlijkheid naar voren 

Laten we eerlijk zijn, het is belangrijk dat hard skills matchen met een functie. Echter is het tegenwoordig steeds belangrijker dat iemand ook de juiste soft skills heeft en fijn is om mee samen te werken in een team. Vergeet dus zeker niet persoonlijkheid in de aanbeveling LinkedIn naar voren te brengen, maar wees hier wel formeel in, zoals:

“Het maakte niet uit hoe gespannen iedereen was voor een meeting, … zorgde toch altijd voor een lach.” of,

“Om de maandag goed te beginnen zorgde … altijd voor een kop koffie en een heerlijk stukje taart tijdens onze meeting.”.
 

5. Geef een sterk einde aan uw aanbevelingen op LinkedIn 

Het is nu de taak om de aanbeveling sterk te eindigen. Denk aan een kort, maar krachtig einde:

“… zou een toevoeging zijn voor het team” of,

“Elke werknemer zou blij zijn met een manager als …”.

Wanneer mensen om een LinkedIn aanbeveling vragen, kunt u nu een perfecte en snelle aanbeveling op LinkedIn geven, waar u iemand een groot plezier mee kunt doen! 

Bent u op zoek naar een nieuwe baan, of wil u uw huidige baan opzeggen, bekijk dan hier al onze vacatures of bekijk een ontslagbrief voorbeeld.

sfmc contact blok

Neem contact met ons op

Heeft u een vraag of opmerking of kan u hulp gebruiken bij het rekruteren? Wij nemen graag contact met u op.
  •  Met het versturen van dit formulier geeft u aan op de hoogte te zijn van ons privacybeleid dat uitlegt wat wij met uw persoonsgegevens doen.
 

block carriere advies logo

Block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste job je leven kan veranderen.
 

block ik heb vacature

Op zoek naar kandidaten?

Wij geloven dat de juiste persoon een organisatie kan veranderen.