Hulp bij solliciteren

Hulp bij solliciteren

Kan je wel wat hulp bij solliciteren gebruiken? Wij geven je graag tips die je helpen om sneller die leuke job, die helemaal bij jou past, te vinden.

Hulp bij solliciteren - Hays.be

Het is onze job om de beste persoon te vinden voor elke functie, bovendien zijn wij er om jouw sterktes en expertise extra in de verf te zetten bij potentiële werkgevers.

Hulp bij solliciteren

We snappen de sector waarbinnen je een job zoekt

Als professional moet je enkel rekruteringsadvies accepteren van een expert die je beroep en de sector waarin je werkt, kent en begrijpt. Een gespecialiseerde consultant werkt binnen een specifieke sector, zoals IT of engineering.
 
Bij Hays kennen de consultants alles over de speciale terminologie die gebruikt wordt in jouw industrie tot de werking van jouw job en de functies waar je het best in zou passen.

We zullen je ook adviseren over het salaris dat je kan verwachten in functie van je marktwaarde.
 

We kunnen je cv opsmukken

Onze consultants bekijken wekelijks honderden, soms duizenden cv’s en weten dus wat een goed cv is. Als je gekoppeld wordt aan een functie waarin je geïnteresseerd bent, zal je tijdens je gesprekken met een consultant advies krijgen over hoe je je cv kan verbeteren.
 

We maken je bewust van de mogelijkheden én valkuilen van social media

We begrijpen het belang van social media in je zoektocht naar een job en kunnen je tips geven over hoe je je online profiel kan aanpassen om een goede indruk te maken op potentiële werkgevers.
 
Bovendien weten wij dankzij onze unieke relatie met LinkedIn op welke manier je je LinkedIn profiel zo zichtbaar mogelijk maakt.
 

We kunnen optreden als je tussenpersoon

Eén van de meest waardevolle aspecten bij het inschakelen van een rekruteringsexpert is het feit dat die jou vertegenwoordigt bij de organisaties waar je graag voor zou willen werken.
 
Als je zelf solliciteert en iets ongebruikelijks in je cv hebt staan, kan het moeilijk zijn om dit uit te leggen. Ook is het niet gemakkelijk om zowel je professionele als je persoonlijke karakteristieken mooi te laten opvallen op je cv. Op die vlakken kan je de hulp van een consultant gebruiken.
 
Aangezien wij een persoonlijk contact hebben met het bedrijf waarvoor je solliciteert, kunnen we sterker voor je opkomen en feedback verkrijgen die aan jou misschien niet gecommuniceerd zou worden mocht je zelf solliciteren.
 
Nog een hulp bij solliciteren is dat wij de vaardigheden en ervaring hebben om jou uit de groep van andere kandidaten te laten uitspringen.
 
Ten slotte zullen we in jouw plaats onderhandelen over het best mogelijke contract.

Laten we hierbij een misverstand uit de weg ruimen: werkzoekenden geloven vaak dat een rekruteringsbureau hen een kost verrekent. Deze wordt echter betaald door het bedrijf dat de kandidaat aanwerft, en staat volledig los van je onderhandelde salaris. Bedrijven betalen een rekruteringsbureau graag om voor hen de beste persoon op de markt te vinden. Aan jou zal dus geen kost verrekent worden.
 

We bereiden je voor op jouw interviews

Onze consultants bereiden kandidaten voor op hun sollicitatiegesprek. We streven naar een win-winsituatie voor de kandidaat en het bedrijf. Het is onze rol om te verzekeren dat we een indrukwekkende lijst kandidaten bezitten die aan de nodige criteria voldoen.

Aangezien we het aanwervende bedrijf kennen, weten we waarin de interviewer vooral geïnteresseerd zal zijn. We begeleiden je naar het interview toe door je te laten weten wat je zeker moet zeggen of wat je zeker niet mag zeggen.
 
Ook analyseren we je interviewtechniek en bespreken we je werkpunten hierover.

We adviseren je ook op welke manier je moet omgaan met eventuele hiaten in je kennis.
 

We ontwikkelen een goede relatie met je

Om jou de job te doen krijgen die je echt wilt, moeten we kunnen samenwerken als een team. Het is noodzakelijk dat we beiden het rekruteringsproces volledig begrijpen.
 

Solliciteren voor een job

De openstaande vacature waarop je solliciteerd kan honderden cv’s hebben opgeleverd. De taak van de consultant is hier om de beste kandidaat voor deze specifieke job te vinden.
 
De consultant is een expert in dit domein dankzij trainingen en jaren ervaring. Het kan natuurlijk gebeuren dat een andere kandidaat beter bij de functie past dan jij. Verwacht eerlijke feedback van de consultant. Indien die van mening is dat je goed bij een andere functie zou passen, zal hij of zei je hier zeker attent op maken.
 
Hulp bij solliciteren nodig? Wij hebben een gratis cv voorbeeld voor jou gemaakt en leggen je uit hoe je een motivatiebrief opstelt.

block job search planner

Nieuwe job zoeken - Hays.be

Block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.

Why us Right Hand box

Block volg hays op social

Volg ons op social

Volg Hays op LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.be
Volg Hays op Instagram - Hays.be
Volg Hays op Youtube - Hays.be