Cloud Engineer worden

Cloud engineer worden

Dat de COVID-19-crisis de arbeidsmarkt grondig zal veranderen, staat buiten kijf. Een nu al duidelijk waarneembare trend, is de toenemende vraag naar cloud professionals.

Cloud engineer - Hays.be

Tijdens de COVID-19-crisis en lockdown, werkten massaal veel mensen thuis en moesten sommige bedrijven halsoverkop op zoek naar clouddiensten, -applicaties en alles daarrond.

Dat werkgevers beginnen te beseffen dat ‘de cloud’ in de nabije toekomst alleen maar belangrijker zal worden, ziet rekruteringsbedrijf Hays, dat een rondvraag deed bij zijn IT-experts. Duidelijk is de verschuiving in de vraag van ‘klassieke’ profielen naar cloudprofielen. Hays merkt duidelijk een hogere vraag naar IT’ers met cloude expertise en ervaring. Het vele thuiswerken tijdens de COVID-19-crisis heeft daar ongetwijfeld aan toe bijgedragen.
 

Bijscholen tot cloud engineer

Het is bijgevolg niet onverstandig om je als IT’er bij te scholen indien je nieuwe uitdagingen zoekt in de sector. Cloud expert is dan een mogelijke keuze. Zoiets kan vaak snel en goedkoop, soms zelfs gratis, via gemakkelijk toegankelijke online cursussen. 

Je kennis, en zo ook je profiel, uitbreiden heeft nog meer voordelen dan enkel beter in de markt te liggen:
 
  • Ook in een huidige job kan je op die manier opklimmen. Jezelf opleiden hoeft echt niet enkel wanneer je van job wil veranderen.
     
  • Met meer skills in handen, verzeker je in zekere zin ook je toekomst. Hoe meer ervaringen en kennis, hoe groter de kans dat je altijd wel ergens een juiste job vindt.
     
  • Je toont aan dat je proactief aan je eigen ontwikkeling werkt, dat je openstaat om bij te leren én dat je gemotiveerd bent om in de IT-sector actief te blijven.
     
  • Je komt in aanraking met andere mensen en teams. Dat zorgt ervoor dat je meer inzicht krijgt in de ‘bigger picture’, waardoor je een veelzijdiger profiel krijgt en dus ook interessanter wordt voor toekomstige werkgevers.

Soft skills

Wanneer je besluit om je bij te scholen in cloudoplossingen, betekent dat niet dat je geen andere zaken kan bijleren.

Iets wat je best in het achterhoofd houdt, is ook het belang van soft skills in de IT-sector. Technische kennis is stilaan een evidentie voor werkgevers, waardoor ze ook rekening houden met soft skills. Eén van de belangrijkste is communicatievaardigheid, maar ook kunnen werken in een team staat bovenaan het lijstje. Derde belangrijkste soft skill? De bereidheid om bij te leren…

Block zoek vacatures

Zoek vacatures

Wij geloven dat de juiste baan je leven kan transformeren.

Career academy promo box

Carrièreadvies nodig?

Wij zijn jouw loopbaancoach voor alle stappen in je carrière.

Block volg hays op social

Volg ons op social

Volg Hays op LinkedIn - Hays.be
Volg Hays op Facebook - Hays.be
Volg Hays op Instagram - Hays.be
Volg Hays op Youtube - Hays.be